De sorteervolgorde in de weergave LIJST in het rekeningenbeheer bepaalt ook de zoekmethode. Standaard worden rekeningen op referentie of op nummer gesorteerd. Als u een rekening zoekt, zoekt het programma dus ook op dit veld. Indien u de sorteervolgorde wijzigt, wijzigt u ook het zoekcriterium.

Om een rekening te zoeken

U kan op twee manieren te werk gaan :

1. Selecteer het sorteercriterium.
  2. Typ de eerste karakters van het gezochte gegeven: de cursor komt op de overeenkomstige rekening te staan of op de rekening die het dichtst bij de ingevoerde karakters komt. De geselecteerde rekening wordt in het blauw weergegeven.

Met de knoppen  kan u naar de vorige/volgende rekening gaan.

OF

1. Klik in de hoofding van de kolom waarop u wenst te zoeken: u krijgt een afrolmenu te zien.
  2. Klik op de optie Zoeken op: .
  3. Typ het gezochte gegeven in Zoeken.

U kan nog beslissen om op een andere kolom te zoeken door de gewenste kolom te selecteren in In kolom.

Hetzelfde zoekscherm kan bekomen worden door gebruik te maken van de sneltoetscombinatie CTRL + F.

4. Klik op de knop .
  5. Het eerste gegeven dat met de gezochte karakters overeenkomt, wordt in het blauw weergegeven.
  6. Klik eventueel op  om het volgende gegeven te zoeken.