Standaard toont het tabblad LIJST in het rekeningbeheer alle bestaande rekeningen; deze worden op referentie of in geval van de algemene rekeningen op nummer gesorteerd.

Om de volgorde te wijzigen

Bijna alle velden van de fiche alsook het saldo kunnen als sorteercriterium dienen. U kan de sorteervolgorde op twee manieren wijzigen :

1. Klik op de afrollijst SORTERING.
  2. Klik vervolgens op het veld dat als sorteercriterium moet dienen.
  3. De omschrijving van de kolom wordt in het blauw getoond, wat aangeeft dat deze kolom de sorteervolgorde van de lijst bepaalt.

OF

1. Klik in de kop van de kolom die als sorteercriterium moet dienen : een afrolmenu verschijnt.
  2. Klik op de optie Sorteren op.
  3. De omschrijving van de kolom wordt in het blauw getoond, wat aangeeft dat deze kolom de sorteervolgorde van de lijst bepaalt.

De sorteervolgorde bepaalt ook de zoekmethode.

Om de selectie te verfijnen

In de titelbalk van het venster wordt het aantal getoonde rekeningen aangegeven : dit aantal kan veranderen in functie van uw selecties.

Standaard worden alle rekeningen in de lijst getoond. Het is mogelijk enkel de rekeningen waarop geboekt is te tonen door het vakje Enkel geboekte aan te kruisen. De rekeningen waarop niet geboekt is, worden dan niet meer in de lijst opgenomen en het getoonde saldo heeft enkel op de getoonde rekeningen betrekking.
Op gelijkaardige wijze kan u enkel de rekeningen waarvan de saldo verschillend is van nul selecteren door het vakje Saldo <> 0 aan te vinken. Ingevolge zal het vakje Enkel geboekte niet meer toegankelijk zijn en automatisch aangevinkt worden. Standaard worden enkel de zichtbare rekeningen getoond doch kunnen ook de onzichtbare rekeningen opgenomen worden in de lijst; u hoeft enkel het vakje Onzichtbare rek. inbegrepen aan te vinken.
Wanneer u een of meerdere vakjes in het tabblad LIJST aankruist, blijft de selectie actief voor het tabblad TOTALEN, BOEKING en FICHE.

Om handmatige selecties uit te voeren

U kan een reeks opeenvolgende rekeningen (alle 70-rekeningen bv.) of meerdere niet-opeenvolgende rekeningen selecteren om hun totaalsaldo te berekenen.

• Houd de toets CTRL van het toetsenbord ingedrukt en klik vervolgens op alle rekeningen die in de selectie opgenomen moeten worden.

OF

• Klik op de eerste op te nemen rekening. Houd vervolgens de SHIFT-toets van het toetsenbord ingedrukt en klik op de rekening waartoe u uw selectie wil uitbreiden.

De geselecteerde rekeningen en het totaalsaldo worden in het roze weergegeven om aan te geven dat het totaalsaldo enkel op de geselecteerde rekeningen betrekking heeft.

Tijdens het selecteren van meerdere algemene rekeningen of meerdere boekingen op een algemene rekening, zal een debet- of credittotaal worden weergegeven.