Saldi komen overeen met het verschil tussen de debet- en creditbedragen geboekt op een rekening. In WinBooks kan u de absolute saldi, de debet- of de creditsaldi voor meerdere boekjaren raadplegen en zo saldi vergelijken om de situatie van een klant op dezelfde periode van een ander boekjaar te kennen bv.

Indien de gearchiveerde boekjaren niet beschikbaar zijn, zal u enkel een vergelijking tussen de twee actieve boekjaren kunnen maken.

Om saldi te vergelijken

1. Indien dit nog niet gebeurd is, open het gewenste rekeningenbestand.
  2. Zoek de rekening.
  3. Druk op F3 om het tabblad TOTALEN te raadplegen.
  4. Het scherm wordt in 3 kolommen onderverdeeld : in elke kolom selecteer de keuze Saldi en het boekjaar waarvan u de saldi wil raadplegen.

De saldi van meerdere rekeningen kan u bekomen via de functie DOSSIER, AFDRUKKEN, BOEKHOUDKUNDIGE OVERZICHTEN, PERIODIEKE BALANSEN.