De beveiligingscode is vereist :

• Bij het openen van het dossier (default) indien u het bijhorende vak aangekruist heeft gelaten bij het versleutelen.
  • Bij het recupereren van een back-up.
  • Bij het ontcijferen van het dossier, wat soms nodig is : om de beveiligingscode te wijzigen, om een niet beveiligde back-up te maken, om een interventie op de bestanden uit te voeren, ...
  • Bij transmissie aan derden (import/export, ...).

Gedurende eenzelfde sessie, bewaart WinBooks de laatst toegekende beveiligingscode. U hoeft hem niet meer in te voeren totdat u de software verlaat.

De beveilingscode kan onmogelijk teruggevonden worden. Daarom dringen wij erop aan dat u ervoor zorgt :

• De code nooit te vergeten.
  • Regelmatig een niet-beveiligde back-up te maken op een verwijderbare schijf en die op een zekere plaats op te bergen: ontcijfer het dossier, maak een back-up en doe nadien opnieuw de versleuteling.

Na het versleutelen wordt het dossier onleesbaar voor eender welke externe toepassing : Foxpro, Dbase, Excel, Access, facturatie op maat gekoppeld aan de boekhouding, ... Kopies van de bestanden blijven evenwel onleesbaar.
Indien u het dossier wenst te versleutelen, maar toch de toegang wenst te bewaren voor bepaalde externe programma's, dient u in de externe programma's de Advantage ODBC of OLEBD driver te gebruiken (zie directory Library van de CD-ROM) en de beveiligingscode voor het dossier te specificeren bij de initialisatie van de verbinding (zie programmeur van de toepassing).