Zoeken artikels

Zoals voor de selectie van de klant, is er maar één veld waarin u iets kan invoeren : het veld « Invoer »

U beschikt hier over 8 verschillende zoekmogelijkheden :

1. Via een event : dit is een voor uw dossier geprogrammeerde zoekprocedure.
  2. Via het inscannen van een aankoopbon die de klant u aanbiedt (zie beheer aankoopbonnen).
  3. Via het inscannen van de artikelbarcode.
  4. Via het inscannen van het serienummer van een artikel (op voorwaarde dat u de artikelen beheert met batch- en serienummers).
  5. Via het invoeren van een artikelreferentie eerder ingevoerd in de specifieke artikelprijzen.
  6. Via de invoer van de beginkarakters van een artikelreferentie gevolgd door een koppelteken. Het zogenaamde (gebruikelijke) « T-lookup » scherm wordt geopend en u kan hierin het artikel selecteren.
  7. Via de invoer van een deel van de artikelomschrijving gevalideerd met ENTER (dus zonder koppelteken op het einde). Dit is de meest gebruikte methode en geeft toegang tot het zogenaamde « F2 fulltext » zoekscherm.
  8. Door te klikken op de foto van het verkochte artikel. Gebruik de verticale pijltjesknoppen om u in dit raster te verplaatsen (enkel beschikbaar indien u de algemene parameter « Gebruik van de snelknoppen » de optie Voor geen enkel artikel niet geactiveerd heeft).

De zoekmethodes 3 en 7 zijn de meest gebruikte

Bovenaan de pagina

Scan de barcode van het artikel in met de barcodelezer :

Het artikel, zijn maat en kleur worden automatisch geselecteerd.

Bovenaan de pagina

Zoeken op een deel van de omschrijving van een artikel

De gebruiker voert een deel van de omschrijving in, hier « GASUS » om te verwijzen naar het eerder via de barcodelezer geselecteerde artikel PEGASUS.

Het programma zoekt alle artikelen op met « GASUS » in de omschrijving.

U kan ook zoeken op meerdere woorden of woorddelen tegelijkertijd : het programma zoekt alle artikelen op waarin deze woorden/woorddelen voorkomen.

Indien men een artikel opzoekt op zijn omschrijving en dit artikel bestaat in meerdere maten, krijgt men het volgende scherm :

U dient inderdaad de maat te preciseren van het geselecteerde artikel.

Bovenaan de pagina

Zoeken via serienummer of batchnummer

Het artikel 'Dessert' heeft een batchnummer :

Vul het batchnummer in :

Resultaat :

Bovenaan de pagina

Zoek via de foto van het artikel

Klik op de foto van het artikel « Golfclub», dit artikel wordt beheerd met serienummers.

Het programma toont een lijst van de beschikbare serienummers. U kan nu in dit scherm het nummer scannen in het invoerveld of het nummer selecteren in het raster.

Bovenaan de pagina

Wijzig hoeveelheden, prijzen, kortingen, ...

Rechts van artikelregels, ziet u een blok met :

• De totalen van het document (te betalen, betaald en saldo).
  • Een reeks knoppen waarmee u van links naar rechts en van boven naar onder de volgende verrichtingen kan uitvoeren :
    • het aantal ophogen (van het laatst verkochte artikel)
    • het aantal verminderen
    • het aantal invoeren
    • de prijs van het artikel wijzigen
    • het toegepaste kortingspercentage aanpassen
    • de artikelomschrijving wijzigen
    • Een verborgen sneltoets SHIFT + F12 maakt het mogelijk om de verkoperscode te wijzigen (tijdens de verkoop kan de manager dus tussenkomen in een verkoop door een uitzonderlijke korting toe te passen, die normaal gesproken verboden is voor de kassier)
      • Als de resolutie van het scherm dit toelaat, verschijnt de knop Verkoper wijzigen onder de knop Prijs wijzigen (zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding).
    • Met de verborgen sneltoets SHIFT + F4 (beschikbaar vanaf versie 5.0.23) kunt u artikelen importeren via een TXT-bestand met regels in het formaat <barcode>, <quantity> (zoals in het documentscherm) .
  • Kaart.Kort.: in dit veld ziet u het kortingstegoed van de klant. Met de knop rechts van dit veld kan u de korting op de verkoop overnemen. Zie verder voor een gedetailleerde uitleg over de werking van de klantenkaart.

Bovenaan de pagina

Globale kortingen

Volgende 2 soorten globale kortingen zijn mogelijk:

• Globale korting op alle volgende regels:
    • U kan in het invoer - veld een globale korting invoeren die van toepassing zal zijn op alle daaropvolgende regels. Vb. Om een korting van 10% toe te passen, typ 10%% (dus percentage gevolgd door 2x het percentteken). Vanaf dit moment is de kolom korting op een rode achtergrond weergegeven. Om een korting te annuleren, voer « 0%% » in.
  • Globale korting op alle regels:
    • Klik op de knop [SH + F3] in de rechteronderhoek van dit scherm en voer vervolgens het kortingspercentage in dat op alle rijen (volgende en vorige) wordt toegepast.
    • Het is ook mogelijk om in het invoer - veld een globale korting op alle regels (volgende en vorige) in te voeren. Hiervoor is het nodig om bijvoorbeeld te coderen: 10%*, dus het percentage gevolgd door het percentteken en vervolgens het symbool *. Vanaf dit moment bevat de kortingskolom van alle artikelen (vorige en volgende) het gecodeerde kortingspercentage. Om te annuleren, coderen we 0%*.