In de POS-opties kunt u kiezen tussen 2 bedieningsmodi voor de klantenkaart:

Je kunt beide modi echter niet tegelijkertijd activeren, je moet een keuze maken.

Let op, het beheer van klantenkaarten per documentlijn werkt alleen in de interface POS, niet in het scherm van standaardcodering van de documenten.

Op deze pagina:

Opties

Klassieke klantenkaartopties (per verkoop)

Na X bezoeken geniet de klant van een korting van Y % op het bedrag van zijn aankopen. Dit bedrag wordt negatief doorgegeven (afgetrokken) tijdens de verkoop van het X+1 e bezoek, op een parametreerbaar artikel (KLANTENKAARTEN bijvoorbeeld).

Toegankelijk via de menu  Dossier > Instellingen > Algemene instellingen, tabblad Opties, instelling Beheer Verkooppunt, optie Beheer van klantenkaarten.

Legende

(tick) De voorkeur is om deze optie aan te vinken.
(error) De voorkeur is om deze optie niet aan te vinken.

Parameter
Omschrijving
Code artikel
U moet een Klantenkaart-artikelcode definiëren die door het systeem wordt gebruikt om de korting toe te passen. Wanneer de klant het einde van zijn kaart bereikt en het noodzakelijk is om zijn getrouwheidskorting toe te passen, voegt het programma automatisch het artikel KLANTENKAARTEN toe met een negatief bedrag dat de korting vertegenwoordigt.
Verkoopwaarde mag lager zijn dan de totale waarde van de klantenkaart(tick)Als u deze optie niet aanvinkt, zal wanneer de verkoop waar de korting moet plaatsvinden, het programma verbieden dat het totale bedrag van het ticket lager is dan het bedrag waarop de klant recht heeft.
Terugbetaling toegestaan(tick)

Optie alleen beschikbaar als de vorige optie Verkoopwaarde mag lager ... is aangevinkt.

• Als we deze optie niet aanvinken en de klant een hoger tegoed heeft dan het totaal van zijn ticket, dan moeten we een Beheer van aankoopbonnen instellen (volgend punt). Het programma genereert een artikel Aankoopbon in de verkoop met ten minste het saldo van de waarde van de klantenkaart. Hij zal een aankoopbon uitgeven. Op de lay-out van het kassa-ticket kan dan bijvoorbeeld de aanwezigheid van het artikel AANKOOPBON gedetecteerd worden en eventueel ook de geldigheidsduur afgedrukt worden.
  • Als de terugbetaling is toegelaten, biedt het programma een terugbetaling aan voor het verschil of maakt het een aankoopbon aan.

Het is beter om deze optie aan te vinken omdat de volgende optie Beheer van aankoopbonnen mogelijk blijft.

Beheer van aankoopbonnen

Is gekoppeld aan de vorige optie.

Deze optie maakt het mogelijk de gebruikte artikelcode voor aankoopbonnen te definiëren. Als tijdens het X+1 e bezoek de klant koopt voor een bedrag kleiner dan het corresponderend krediet op zijn klantenkaart, zal Logistics een aankoopbon uitgeven om de verkoop in evenwicht te brengen (dit is op nul te brengen).

Rekening houden met artikelen verkocht met korting(error)Als u deze optie niet inschakelt, wordt een item dat verkocht is met een korting, genegeerd bij het berekenen van het bedrag dat moet worden toegevoegd aan de klantenkaart.
De prijs uit het document gebruiken indien de verkoopprijs van het artikel nul is(tick)Als u een artikel doorgeeft waarvan de prijs nul is in de artikelfiche, gebruiken we de in de verkoop gecodeerde prijs voor de toevoeging aan de klantenkaart.
De afsluiting van een kaart voor of na de geldigheidstermijn toestaan(error)Zodra we deze optie aanvinken, kan de klant op elk moment (vanaf zijn tweede pass) beslissen of hij zijn getrouwheidskorting wil krijgen.
Het bedrag op de klantenkaart zonder bevestiging wissen...(tick)Het bedrag op de klantenkaart zonder bevestiging wissen indien men de corresponderende verkoop wist
Aantal bezoeken

Bepaal het aantal vakken op de klantenkaart.

Als 5 wordt ingevoerd, slaat het programma het door de klant gekochte bedrag op tijdens 5 afrekeningen, en wanneer de 6e keer afrekent wordt, past het programma automatisch zijn getrouwheidskorting toe.

Toegekend kortingspercentage
10% bijvoorbeeld. Het programma berekent 10% van het door de klant gekochte bedrag tijdens zijn X-afrekeningen, en dit bedrag wordt afgetrokken tijdens afrekening X + 1.
Afhandeling verkoop waarvan de klantenkaartkorting wordt afgetrokken

3 mogelijkheden:

• Geen rekening houden met deze verkoop op de nieuwe klantenkaart: er wordt van uitgegaan dat het ticket waarop de getrouwheidskorting wordt toegepast nooit in rekening wordt gebracht voor de nieuwe kaart van de klant.
  • Het verschil opnemen (betaalde bedrag) op de nieuwe kaart
  • Deze verkoop op de gewoonlijke manier opnemen op de nieuwe kaart: zelfs als het een verkoop is waarop
  • de getrouwheidskorting plaatsvindt, wordt deze aankoop geregistreerd op de nieuwe kaart van de klant.

Bovenaan de pagina

Beheer van klantenkaarten per documentregel (artikelbeheer)

Toegankelijk via de menu  Dossier > Instellingen > Algemene instellingen, tabblad Opties, parameter Beheer Verkooppunt, parameter Gebruik van de POS interface, optie Beheer van de klantenkaarten per documentregel.

In deze modus kan elk item dat in een ticket wordt verkocht, een vak van de klantenkaart vullen.

De opties zijn vergelijkbaar met de Klassieke klantenkaartopties (per verkoop)

De term aantal bezoeken vertegenwoordigt hier het aantal gekochte items.

Als we bijvoorbeeld 10 instellen en de klant bij zijn eerste aankoop 5 items koopt, wordt de kaart gevuld met 5 lijnen. Als de klant tijdens de tweede verkoop 6 items koopt, vult de kaart zich met 6 lijnen. Het totaal items is dan 11, wat ten minste meer is dan het ingestelde aantal (10) en daarom zal tijdens de 3e verkoop de getrouwheidskorting worden toegepast.

Bovenaan de pagina

Stel de klantenfiche in om klantenkaarten te gebruiken

In beide modi is het ook mogelijk om een kortingspercentage in te stellen op niveau van de klant, op het tabblad Voorwaarden:

In het algemeen én in beide modi is het altijd nodig om het beheer van de klantenkaart op klantenniveau te activeren door het vakje Klantenkaart te activeren.

Door op de knop Wijzigen te klikken, hebt u toegang tot alle informatie die is opgeslagen op de actuele klantenkaart van de klant.

Klassieke klantenkaartopties (per verkoop)

Beheer van klantenkaarten per documentregel (artikelbeheer)

Bovenaan de pagina

Een artikel uitsluiten van de klantenkaart

Op artikelniveau is het op het tabblad Voorwaarden mogelijk om een artikel uit te sluiten van het klantenkaartsysteem:

Bovenaan de pagina

Update van de klantenkaart tijdens een verkoop met de POS-interface

In de POS-interface geeft in stap 1 van de klantselectie een raster de status van de klantenkaart weer.

In stap 2 bij de artikelkeuze zien we een overzicht van het huidige aftrekbare getrouwheidsbedrag voor deze klant. Dit veld wordt dynamisch bijgewerkt met de actuele waarde als we bijvoorbeeld een verkoop coderen voor een klant die aan het einde van zijn kaart is gekomen, of bijvoorbeeld als werd gecontroleerd dat de klant vóór of na de looptijd zijn korting kon verkrijgen.