Leveranciers

Via de menu Bestand > Derden of via in de horizontale toolbar.

Maak een fiche aan per leverancier.

In het tabblad Leverancier, kan u de default gegevens voor elke leverancier invoeren; deze zullen gebruikt worden bij het aanmaken van een artikel dat u koppelt aan deze leverancier :

Bovenaan de pagina

Klanten

Via de menu Bestand > Derden of via in de horizontale toolbar.

Maak een fiche aan per klant.

Met eventueel meerdere leveringsadressen :

In het tabblad Voorwaarden, kan u de leveringsprioriteit voor deze klant aangeven (1 = hoogste prioriteit, 9 = laagste) . Ook kan u aangeven of de klant al dan niet enkel volledige leveringsregels aanvaardt (d.i. regels waarvan alle maten moeten geleverd worden).

Indien u uw eigen verkooppunten beheert in hetzelfde dossier, dient u een klant aan te maken per verkooppunt en die klant te koppelen aan de magazijncode van het verkooppunt.

Bovenaan de pagina

Artikelen

Via de menu Bestand > Artikelen of via in de horizontale toolbar.

U dient maar één artikelfiche per model/stof aan te maken. Deze artikelfiche wordt gekoppeld aan een matentabel en een lijst van kleuren.
In het geval van jeans of lingerie - aangezien deze artikelen een tweede maat vereisen (beenlengte of cup) dient u een tweede artikelfiche aan te maken voor elke tweede maat.

Matentabel

Klik in het tabblad Voorwaarden van de artikelfiche op de vervolgkeuzelijst Tabel om de te gebruiken matentabel voor dit artikel in te stellen.

Bovenaan de pagina

Kleuren

Klik op de knop [Kleur] onder de knop Opties om de kleuren van het artikel te selecteren.

Bovenaan de pagina

Prijs per maat

Klik op het veld Bruto prijs om een scherm weer te geven waarmee u de aan- en verkoopprijzen per grootte kunt wijzigen.

Het is ook mogelijk om de prijzen per maat te wijzigen in het tabblad Prijs van de artikelfiche als het algemene selectievakje Alle prijzen weergeven op 1 tabblad van de artikelfiche is aangevinkt.

Bovenaan de pagina

Artikelcode

Wij raden u tevens aan om de artikelreferentie als volgt te structureren : het seizoen, het merk (indien u meerdere merken verdeelt) en het model.

Voorbeeld : 05W.BS.1234 voor winterseizoen 2005 artikel BIGSTAR, model 1234.

Voor basisartikelen die elk seizoen terugkeren, kan u bijvoorbeeld de seizoencode 000 gebruiken.

De lijst van artikelen kan er dan als volgt uitzien :