Open het menu met andere bewerkingen via de knop Opties in het scherm Raadplegen acties.

Met de optie Facturering kan u automatisch een factuur genereren voor alle acties met het statuut « factureerbaar ».
U kan de gegevens voor de facturering invoeren in de actie (blok « Facturering ») :

U dient met name aan te geven of deze actie « factureerbaar » is, via welk dagboek, het aantal te factureren uren en aan welk uurtarief. Merk op dat u over een chronometer beschikt die u op elk moment kan starten : de duur wordt automatisch in de actie opgeslagen. Als de actie klaar is, kan u met de knop « overbrengen » de gemeten tijd overbrengen naar de te factureren tijd, die u uiteraard nog steeds kunt aanpassen.
Een actie is factureerbaar indien :

• ze het statuut OK heeft
  • ze het statuut « factureerbaar » of « te controleren » heeft

Het factureerscherm ziet er als volgt uit :

1. Het programma selecteert alle factureerbare acties.
    U kan dan de acties overlopen, het te factureren aantal uren, het uurtarief en/of het bedrag van de verplaatsingskosten aanpassen.
  2. Zodra u dit scherm valideert, genereert het systeem automatisch de facturen (of verzendnota's) voor de geselecteerde acties die factureerbaar zijn.
    1. In de algemene parameters van de CRM dient u een artikelcode te definiëren voor de facturering van de prestaties. (Zie parameters van de CRM)
    2. U kan ook een « prestatie  » artikel definiëren en koppelen in functie van het type historiek. (Zie De tabel met de « type historieken» bijwerken).
    3. Ook het artikel « verplaatsingskosten » wordt via een algemene parameter gedefinieerd.
    4. De prijs die u definieert in de actie fungeert als basisprijs in het gegenereerde document en volgt de algemene prijsstelling voor deze klant. Bijvoorbeeld, indien er een specifieke prijs bestaat voor deze klant voor dit prestatie-artikel, zal deze van toepassing zijn. Hetzelfde geldt voor de afhandeling van de kortingen.
  3. Zodra het document gegenereerd is, kan u in de fiche van de actie, het dagboek en het nummer van het gegenereerde document raadplegen.

Omgekeerd ziet u in het gegenereerde document een icoon dat aangeeft dat het document gekoppeld is aan een actie. Door op dit icoon te dubbelklikken, krijgt u toegang tot de actie.

Een aantal programmeerbare « Events » werden in het factureringsprogramma voorzien om u een optimaal beheer van de gegenereerde documenten toe te laten en om zo te beantwoorden aan de meest uiteenlopende situaties.