Opening van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar wordt aangemaakt tijdens het aanmaken van een nieuw dossier.  U moet zelf uw openingsbalans in te voeren.

Opening van een tweede boekjaar

Om een nieuw boekjaar aan te maken:

1. Plaats u in het laatste boekjaar van uw dossier.
  2. Klik in de menu op OPERATIES/BOEKHOUDING.
  3. Klik op de optie EEN BOEKJAAR TOEVOEGEN.

4. Het aan te maken boekjaar wordt voorgesteld en klik op  na eventueel de laatste periode en de omschrijvingen te hebben gewijzigd.

Gevolgen van het aanmaken van een tweede boekjaar

Opening van een derde boekjaar (en volgende boekjaren)

Ingeval van een nieuwe boeking in jaar N-2, zal u uw toewijzing van het resultaat moeten aanpassen.

Alle gegevens van het boekjaar N-2 zijn steeds online beschikbaar.