Doel

Automatisch inlezen, via een service, van alle SODA-e-FFF SocSec-bestanden en bijbehorende PDF-bestanden in uw boekhouddossier,  zonder hiervoor naar het programma van de manuele inlezing van deze bestanden te moeten gaan.

Afhankelijk van de verschillende SODA- e-FFF SocSec -mappen, vindt de Automate-functie de SODA- e-FFF SocSec-bestanden die moeten worden ingelezen en de bijbehorende pdf-bestanden, wanneer deze bestaan.

Wanneer de SODA- e-FFF SocSec-bestanden correct in het boekhouddossier zijn ingelezen, worden deze naar de map van de reeds ingelezen SODA- e-FFF SocSec-bestanden verplaatst.

Deze service wordt automatisch uitgevoerd op een tijdstip dat is ingesteld in de Windows Taakplanner. Uw SODA-e-FFF SocSec-bestanden worden ingelezen in al uw dossiers die op dat moment voor de service zijn ingeschreven.

Technische informatie:

Wanneer u deze optie voor dit dossier selecteert, zal de module 'Automate SODA injector' enkel voor dit dossier op het digitalisatieplatform van WinBooks geactiveerd worden.

Vereisten

Activatie van de module 'Inlezen Lonen DP' in WinBooks Classic.

Instellingen

• De mappen 'SODA inlezen' of 'e FFF Socsec -inlezen' moeten ingevuld zijn.
    Ofwel in het scherm 'Inschrijving Offload Service', ofwel in het tabblad 'Transport' van de parameters van de DP Lonen.
    Indien u de overzichtstabel voor fiduciaires (accountants) reeds gebruikt, is deze informatie reeds aanwezig.
  • De parameters van de verschillende tabbladen van de instellingen van de DP Lonen moeten op dezelfde manier worden ingevuld als bij een handmatige injectie.

Zorg er ook voor dat de mappen 'SODA-inlezen' of 'e-FFF SocSec- inlezen', alleen SODA-e-FFF SocSec-bestanden bevatten die nog niet zijn geboekt.

We raden ook aan deze mappen in de UNC-modus te vullen.

Controles

• De controles zijn identiek aan deze uitgevoerd tijdens een handmatige import van SODA- e-FFF SocSec-bestanden.
  • Nadat u de service hebt uitgevoerd, kunt u de historieken van de ingelezen SODA- e-FFF SocSec-uittreksels, evenals hun status bekijken via het menu Dossier / Overzichtstabel - Automate / Automate / Historiek of het menu Automate / Historiek.
  • Als een dossier geopend is tijdens het automatisch inlezen van SODA- e-FFF SocSec-bestanden, dan worden de SODA- e-FFF SocSec-bestanden van dit dossier niet getransfereerd. Ze zullen bij de volgende service-uitvoering getransfereerd worden.