Zodra het boekhouddossier is aangemaakt in WinBooks on Web, gelinkt aan WinBooks Connect en toegankelijk is voor de boekhouder, hoe zit het dan met de gebruiker 'Ondernemer', de klant van de accountant?

De klant van de accountant heeft nog geen WinBooks-ID

Klik in uw boekhouddossier op de knop  in uw WinBooks ID-venster. U krijgt dus rechtstreeks toegang tot het Digitalisatieplatform (DEP) dankzij de WinBooks-ID die u in een vorige stap hebt ingevoerd.

Voeg in het gebruikersmenu de nieuwe gebruiker 'klant van de fiduciaire' toe.

Wijs hem een niveau 'gebruiker' toe, voeg hem toe aan uw dossier en wijs hem de rol van 'Connect.Entrepreneur' toe.

Vergeet niet hem een ​​e-mail te versturen met zijn inloggegevens.

Raadpleeg voor meer informatie de documentatie over gebruikers in de ruimte die is gewijd aan de documentatie van het Digitalisatieplatform van WinBooks in de online help.

Voer in geen geval de inloggegevens van de klant van de accountant in de WinBooks-ID van WinBooks on Web in. Met de hierboven beschreven procedure kunt u een WinBooks-ID aanmaken op het Digitalisatieplatform. Toegang tot de boekhoudsoftware is exclusief voorbehouden, in het kader van een fiduciaire licentie, voor de medewerkers van de fiduciaire of het accountantskantoor, niet voor zijn klanten.

De klant van de accountant heeft reeds een WinBooks-ID

In dat geval moet deze gebruiker gelinkt worden met het dossier op het Digitalisatieplatform: portal.winbooks.be