Door een bestelling te leveren of te ontvangen, wordt de bestelling afgesloten of gesaldeerd : ze krijgt het statuut CL(closed). Het kan echter gebeuren dat een bepaalde aantallen of artikelen nooit zult ontvangen (vb. Artikel wordt niet meer gemaakt) en dus ook niet meer kan leveren. Om toch een spoor te behouden van deze atikelen en/of aantallen, kan u een bestlling of een bestelregel handmatig afsluiten.

Op deze pagina:

Een bestelling of deel van een bestelling afsluiten

Via [Invoeren, Documenten], rechtermuisknop, Bestelling salderen/Regel salderen

Zoek de bestelling op.

U mag niet in wijzigingsmodus zijn !

Klik met de rechtermuisknop in het scherm en maak uw keuze in de extra menu die tevoorschijn komt.

1. Kies Document salderen om alle niet volledig geleverde regels te salderen : de bestelling krijgt nu een ander statuut "CL (closed)" en de nog niet volledig geleverde/ontvangen regels krijgen het statuut "X".
  2. Selecteer Regel salderen om enkel de geselecteerde regel te salderen.

• Document de-salderen / Salderen regels annuleren heeft enkel effect op handmatig afgesloten regels (dus enkel op regels met het statuut X).

Meerdere bestellingen afsluiten

Via [Tools, Documenten, Afhandelen back-orders]

Selecteer het besteldagboek.

Selecteer één of meerdere af te sluiten bestellingen. Maakt u geen selectie, dan ziet u alle bestellingen : openstaande, gedeeltelijk geleverde en volledige geleverde bestellingen.

Extra filter mogelijkheden:

U ziet nu de bestellingen die beantwoorden aan uw selectie.

Dubbel-klik op een lijn om ze te selecteren

• Klik op <Alle> om alle bestellingen in de lijst te selecteren
  • Klik op <Geen> om uw selectie te annuleren.

Klik op <Uitvoeren> om de actie te starten.

Salderen annuleren

Om handmatig afgesloten bestellingen terug als nog te leveren/te ontvangen te beschouwen, gebruik bovenstaand werkwijze, maar kies in het eerste scherm voor Salderen annuleren.