« Previous Version 2 Next »

Wanneer een gift moet worden geboekt in de financiële verrichtingen, moet deze worden geboekt op een klantenrekening van het type 'Donateur'. En niet op een algemene rekening (Schenkingen - Giften).

Hierdoor kunnen alle contactgegevens van de donateur geïdentificeerd worden.

Wanneer de financiële verrichtingsregel is geboekt, genereert WinBooks automatisch een diverse verrichting (post?).

Deze diverse verrichting (post?) wordt geboekt in het dagboek van het type 'Donateur' dat u hebt gepecificeerd bij het instellen van de automatische DP.

De klant 'donateur' zal in deze diverse post gesaldeerd worden ten opzichte van een algemene rekening (Schenkingen - giften) die ook gedefinieerd is in de instellingen van de automatische DP.

Na deze twee bewerkingen moet de rekening van de klant 'donateur' gesaldeerd zijn.