Valuta v.h. dossier

Geeft de valuta van het dossier weer, dat natuurlijk niet gewijzigd kan worden van zodra er boekstukken werden ingebracht en/of de wisselkoersen werden gedefinieerd.

Geef vervolgens weer of u al dan niet gebruik wenst te maken van het beheer van de valuta's in uw dossier.

Beheer van de valuta's

Alternatieve valuta

Specificeer de alternatieve valuta van het dossier. Met deze optie wordt een tweede valuta geactiveerd, zodat u uw rekeningen in 2 verschillende valuta's kunt beheren.

Beheer van valuta voor de algemene rekeningen

Laat toe om een specifieke valuta te koppelen aan een algemene rekening.

Toon de wisselkoers voor het document

Laat toe om tijdens het inboeken de gebruikte wisselkoers van de munt te specificeren.

Wisselkoers

Automatische update van de vreemde valuta's

Kies de frequentie van de update van de wisselkoersen van uw valuta. In tegenovergesteld geval, zal u de wisselkoers manueel ingeven, wanneer u dit wenst.

De update van de wisselkoersen kan zijn:

• Nooit
  • Maandelijks
  • Wekelijks
  • Dagelijks

In functie van de gekozen instelling met betrekking tot de update van de wisselkoersen, zal het programma zijn wisselkoersen actualiseren tijdens het connecteren met het dossier.

Laatste update

Datum van de laatste automatische update van de wisselkoersen.

Aantal gehele getallen en decimalen

Aantal gehele getallen en decimalen voor de wisselkoers en de inverse wisselkoers. De inverse wisselkoers is bijvoorbeeld erg nuttig voor de valuta zoals de Congolese Frank.