« Previous Version 6 Next »

Algemene parameters

Activeer eventueel de volgende parameters via het menu Dossier > Instellingen > Algemene parameters:

• in het tabblad Artikelen:
    • Verwittiging bij voorraadtekort
    • Voorraadwaarde tonen
      Dit heeft twee gevolgen:
      1. De kostprijs wordt berekend en geprint in de klantenfiche (volgens de methode die in de parameters van voorraadbeheer gekozen werd).
      2. Diezelfde kostprijs wordt gehistoriseerd in de documenten van voorraad uitvoer (klanten leveringen).
  • in het tabblad Klanten/lever.:
    • Werken met verschillende leveringsadressen
    • Werken met vertegenwoordigers
    • Werken met valuta's
    • Blokkeren klanten (leveringen)
    • Het openstaande klantensaldo tonen in zijn fiche
    • Klanten en leveranciers onderscheiden bij het zoeken in lijsten
  • in het tabblad Documenten:
    • Werken met statuten (optioneel maar aanbevolen)
    • Totaal aantal in B.O. tonen per documentregel (in de bestellingen)
    • Van elke lijn van het document het totaal BTW excl. weergeven
    • Voorstellen om de Back-Orders van een nieuwe bestelling te importeren (optioneel)
  • in het tabblad Diversen:
    • Elke verzendingsnota beginnen met vermelding van het nummer (afzonderlijke regel)

Aanmaken van magazijnen

Maak de verschillende magazijnen die u zal gebruiken aan via de Tabel Magazijnen.

Aanmaken van dagboeken

Wanneer u een dagboek aanmaakt, moet u op zijn minst het type, de omschrijving, een titel en een afdruklay-out aangeven.

• Klantenbestelling
  • Klantenleveringen (default magazijn, bestellingsdagboek verbonden)
  • Klantenfacturen (verbonden boekhoudingsdagboek : VERKOOP)
  • Klantenkredietnota's (verbonden boekhoudingsdagboek : NCVERKOOP)
  • Leveranciersbestellingen
  • Leveranciersleveringen
  • Inventaris

Men kan de volgende dagboeken optioneel ook gebruiken:

• Retour klant
  • Facturering leverancier
  • Retour leverancier
  • Voorraadbeweging
  • Consignatie klant
  • Consignatie leverancier
  • Overdracht van magazijn naar magazijn
  • Herstelling en retour herstelling klant en leverancier