« Previous Version 13 Next »

Doel

Automatisch inlezen, via een service, van alle CODA-bestanden en de hierbij geassocieerde PDF's in uw boekhouddossier, zonder hiervoor naar het programma van de manuele inlezing van deze bestanden te moeten gaan.

Afhankelijk van de verschillende CODA-mappen, vindt de Automate-functie de CODA-bestanden die moeten worden ingelezen en de bijbehorende PDF's wanneer deze bestaan.

Wanneer de CODA-bestanden correct in het boekhouddossier zijn ingelezen, worden deze naar de map van de reeds ingelezen CODA's verplaatst.

Deze service wordt automatisch op een opgegeven tijdstip in de Windows Taakplanner uitgevoerd. Uw CODA-bestanden zullen op dat moment in al uw dossiers worden ingelezen.

Technische informatie:

Wanneer u deze optie voor dit dossier selecteert, zal de module 'Automate Coda injector' enkel voor dit dossier op het digitalisatieplatform van WinBooks geactiveerd worden.

Vereisten

Activatie van de CODA-module in WinBooks Classic

Activeer de velden IBAN en BIC, als u dit nog niet hebt gedaan.

Instellingen

• De mappen 'CODA - inlezen', 'CODA -pdf formaat' en 'CODA - reeds ingelezen' moeten ingevuld zijn.
    Ofwel in het scherm 'Inschrijving Offload Service', ofwel in het tabblad 'Plaatsbepaling' van de CODA-Instellingen.
    Indien u de overzichtstabel voor accountants reeds gebruikt, is deze informatie reeds aanwezig.
  • De parameters van de verschillende tabbladen van de CODA-module moeten op dezelfde manier worden ingevuld als bij een handmatige injectie

Zorg er ook voor dat de mappen 'CODA - inlezen' en 'CODA -pdf formaat' alleen CODA-bestanden bevatten die nog niet zijn geboekt.

We raden ook aan deze mappen in de UNC-modus te vullen.

Controles

• De controles zijn identiek aan deze uitgevoerd tijdens een handmatige import van CODA-bestanden.
  • Nadat u de service hebt uitgevoerd, kunt u de historieken van de ingelezen CODA-uittreksels, evenals hun status bekijken via de menu Dossier / Overzichtstabel - Automate / Automate / Historiek.
  • Als een dossier geopend is tijdens het automatisch inlezen van CODA-bestanden, dan worden de CODA-bestanden van dit dossier niet getransfereerd. Ze zullen bij de volgende service-uitvoering getransfereerd worden.
  • Om het systeem optimaal te laten werken, is het raadzaam om met bankrekeningen in IBAN-formaat te werken.

Inscription de ce dossier à l'automate d'injection des fichiers CODA