Doel

Automatisch inlezen, via een service, van alle CODA-bestanden en bijbehorende pdf-bestanden in uw boekhouddossier, zonder hiervoor naar het programma van de manuele inlezing van deze bestanden te moeten gaan.

Afhankelijk van de verschillende CODA-mappen, vindt de Automate-functie de CODA-bestanden die moeten worden ingelezen en de bijbehorende pdf-bestanden, wanneer deze bestaan.

Wanneer de CODA-bestanden correct in het boekhouddossier zijn ingelezen, worden deze naar de map van de reeds ingelezen CODA's verplaatst.

Deze service wordt automatisch uitgevoerd op een tijdstip dat is ingesteld in de Windows Taakplanner. Uw CODA-bestanden worden ingelezen in al uw dossiers die op dat moment voor de service zijn ingeschreven.

Technische informatie:

Wanneer u deze optie voor dit dossier selecteert, zal de module 'Automate Coda injector' enkel voor dit dossier op het digitalisatieplatform van WinBooks geactiveerd worden.

Vereisten

Activatie van de CODA-module in WinBooks Classic

Activeer de velden IBAN en BIC, als u dit nog niet hebt gedaan.

Instellingen

• De mappen 'CODA - inlezen', 'CODA -pdf formaat' en 'CODA - reeds ingelezen' moeten ingevuld zijn.
    Ofwel in het scherm 'Inschrijving Offload Service', ofwel in het tabblad 'Plaatsbepaling' van de CODA-Instellingen.
    Indien u de overzichtstabel voor fiduciaires (accountants) reeds gebruikt, is deze informatie reeds aanwezig.
  • De parameters van de verschillende tabbladen van de CODA-module moeten op dezelfde manier worden ingevuld als bij een handmatige injectie

Zorg er ook voor dat de mappen 'CODA - inlezen' en 'CODA -pdf formaat', alleen CODA-bestanden bevatten die nog niet zijn geboekt.

We raden ook aan deze mappen in de UNC-modus te vullen.

Controles

• De controles zijn identiek aan deze uitgevoerd tijdens een handmatige import van CODA-bestanden.
  • Nadat u de service hebt uitgevoerd, kunt u de historieken van de ingelezen CODA-uittreksels, evenals hun status bekijken via het menu Dossier / Overzichtstabel - Automate / Automate / Historiek of het menu Automate / Historiek.
  • Als een dossier geopend is tijdens het automatisch inlezen van CODA-bestanden, dan worden de CODA-bestanden van dit dossier niet getransfereerd. Ze zullen bij de volgende service-uitvoering getransfereerd worden.
  • Om het systeem optimaal te laten werken, is het raadzaam om met bankrekeningen in IBAN-formaat te werken.

Inlezen van CODA-bestanden 'op aanvraag' (vanaf release 8)

Standaard worden de CODA-bestanden dagelijks ingelezen (Automatisch inlezen - Dagelijks).

U hebt nu de mogelijkheid om dit automatisch inlezen aan te passen en het aantal dagen te kiezen waarna de CODA-bestanden moeten worden ingelezen, maar ook om het inlezen van CODA-bestanden 'op aanvraag' te doen.

Als u kiest voor de optie 'Automatische inlezen' - Met een tussentijd van X dagen' en u voert bijvoorbeeld 7 dagen in, dan wordt een CODA-bestand van 12/01 ingelezen op 19/01.

Zodra u de optie 'inlezen van CODA-bestanden op aanvraag' hebt aangevinkt en uw dossier gesloten hebt en terug geopend, verschijnt er een nieuwe menu-item in de menu BANKEN

Voer de datum in tot waarop u de CODA-bestanden wilt inlezen en klik op bevestigen. Bij het verlaten van uw dossier zal uw verzoek tot het inlezen van deze CODA-bestanden worden uitgevoerd.

Ter informatie wordt de datum van het laatst geboekte document weergegeven. Dit kan handig zijn in een accountantskantoor dat facturen alleen zou hebben geboekt tot bijvoorbeeld het einde van vorige maand.

Op technisch niveau: de geselecteerde datum is te vinden op regel '0', positie 5 (lengte 6) in het CODA-bestand.