Als deze parameter wordt geactiveerd, wordt het veld Kortingscategorie toegevoegd aan het tabblad Voorwaarden van de klantenfiche, evenals het veld Korting in het gebied Opties van de artikelfiche.

Hoe deze optie configureren?

Begin met in de artikelfiche in de nieuwe tabel Korting, uw verschillende soorten kortingen te definiëren (bijvoorbeeld: eindereeksen, solden, tweedehands, ...).

Maak op het niveau van uw klantenfiches, uw verschillende klantenkortingen aan (in het tabblad Voorwaarden van uw klantenfiches)

Selecteer uw artikelkortingsregel en klik op in het tabblad Fiche om voor de geselecteerde artikelkortingscategorie (SOLDEN06 in het artikelbestand) de klantenkortingscategorie te definiëren die erop wordt toegepast.

Selecteer vervolgens de Kortingscategorie in het tabblad Voorwaarden van de klantenfiche.

In het bovenstaande voorbeeld geeft het artikel met een korting = SOLDEN06 een korting van 25% gedurende de periode van 15 tot en met 30 juni 2021 aan klanten met Kassa als de kortingscategorie zoals gedefinieerd in het tabblad Voorwaarden van de klantenfiche.

De iconen en de bewerkingen in de tabel zijn identiek aan die beschreven in het boekhoudgedeelte. Raadpleeg daarom de documentatie met betrekking tot het bijwerken van de tabellen.

Het kortingspercentage wordt automatisch ingevuld op basis van de combinatie kortingscategorie artikel en kortingscategorie klant, daarenboven rekening houdend met de periode.