« Previous Version 12 Next »

Vooraleer de installatie op te starten, nagaan of de gebruiker die de installatie uitvoert wel degelijk over beheersrechten beschikt om zo de installatie tot een goed einde te brengen en tevens dat er GEEN ENKELE andere toepassing opgestart werd. Op de server moet u een SHARE (gedeelde map) aanmaken en er voor zorgen dat alle werkstations over dezelfde mapping naar deze map beschikken. Kijk vervolgens na of de gebruikers die in WinBooks zullen werken, de nodige schrijf- en leesrechten in deze gedeelde map hebben.

Bepaalde antivirusprogramma's kunnen het installeren van bepaalde componenten blokkeren. Het is daarom aangeraden om uw antivirusprogramma vóór de installatie te deactiveren en deze niet vergeten te reactiveren wanneer de installatie beëindigd is.

Wanneer WinBooks op een netwerk met een server moet werken, moet het programma op alle werkstations lokaal geïnstalleerd worden (liefst in c:\winbooks). Enkel de gegevens van de boekhouddossiers EN het users.dbf bestand worden op de server bewaard.

Gelieve na het downloaden van de installatie-CD die zich op de WinBooks website bevindt, het zip-bestand te unzippen.

Klik met de rechtermuisklik op het bestand Install.exe en selecteer 'Run as administrator'.

De assistent leidt u door het installatieproces.

De voorwaarden van de gebruikslicentie aanvaarden.

Het voorgestelde pad voor het installeren van het programma aanvaarden of wijzigen. Wij raden u aan om het programma in c:\Winbooks te installeren.

De componenten die u wenst te installeren, selecteren. De algemene boekhouding wordt per default geïnstalleerd.

Eens de installatie op een eerste werkstation beëindigd is, moet u het users.dbf bestand dat zich in c:\winbooks bevindt, verplaatsen op de server. Vervolgens wijzigt u het pad naar dit bestand in WinBooks als volgt :

U start WinBooks, doch u opent geen dossier. In het menu DOSSIER, kiest u de optie 'GEBRUIKERSBESTAND'.

Overloop de mappen van de server om naar het users.dbf bestand te verwijzen.

Deze handeling moet op ELK WERKSTATION dat op WinBooks wenst aan te sluiten gebeuren.