« Previous Version 2 Next »

Indien u afschrijfbare vaste activa gedefinieerd hebt en u hebt hun basisfiche ingevuld, dan kan u de overeenkomende diverse afschrijvingsposten genereren. Deze diverse posten worden in een specifiek dagboek gegenereerd. Dit specifieke dagboek wordt door WinBooks automatisch aangemaakt en krijgt als code DPAFSC toegewezen.
WinBooks gaat in twee stappen te werk :

1 Aanmaak van een tijdelijk bestand dat een voorstel voor de diverse afschrijvingsposten bevat.
2 Opslaan van de voorstelgegevens in de boekhouding.

Zolang het tijdelijke bestand niet opgeslagen is, worden de boekhoudgegevens niet gewijzigd.
Om de diverse afschrijvingsposten te genereren :

• Selecteer het menu VASTE ACTIVA van het WinBooks hoofdmenu.
  • Selecteer vervolgens de optie BEREKENING VAN DE AFSCHRIJVINGEN.
  • Selecteer de begin- en eindperiode waarmee rekening dient gehouden te worden op basis van de in de basisfiche gekozen frequentie. Indien u voor een jaarlijkse frequentie gekozen hebt, selecteer hier de begin- en eindperiode van het boekjaar voor het genereren van de diverse afschrijvingsposten.
  • Klik op BEREKENEN om het tijdelijke bestand van de diverse afschrijvingsposten aan te maken.
  • WinBooks doet een voorstel voor de berekening van de diverse afschrijvingsposten. U kan indien nodig een COMMENTAAR invoeren en/of het BEDRAG wijzigen.
  • Klik op VERLATEN om het tijdelijke bestand te bewaren maar zonder dit voorstel in de boekhouding op te nemen. De volgende keer dat u de BEREKENING VAN DE AFSCHRIJVINGEN vraagt, zal WinBooks hetzelfde voorstel tonen.
  • Klik op ANNULEREN om het tijdelijke bestand en het overeenkomende voorstel te verwijderen. De volgende keer dat u de BEREKENING VAN DE AFSCHRIJVINGEN vraagt, zal WinBooks opnieuw het venster met de periodeselectie tonen.
  • Klik op OPSLAAN om de gegevens van dit voorstel in de boekhouding op te nemen en bevestig deze keuze.

Om het laatste record te verwijderen :

• Selecteer het menu VASTE ACTIVA van het WinBooks hoofdmenu.
  • Selecteer vervolgens de optie BEREKENING VAN DE AFSCHRIJVINGEN.
  • Kruis het vak DE LAATSTE BEREKENING OPHALEN en klik op BEREKENEN om het laatste voorstel dat in de boekhouding opgenomen werd, te recupereren.
  • U krijgt het laatste afschrijvingsvoorstel dat in de boekhouding opgenomen werd, te zien.
  • Klik op WISSEN en bevestig deze keuze om het voorstel uit de boekhouding te verwijderen en terug te komen naar de situatie vóór het opslaan.
    #Bovenaan de pagina