« Previous Version 2 Next »

Het voordeel van het abonnement is dat u terugkomende, periodieke facturen waarvan de eigenschappen op voorhand bekend zijn niet meer hoeft in te voeren.
Periodiek hoeft u enkel nog WinBooks te vragen deze facturen automatisch te genereren.
Om een abonnementenfacturatievoorstel te genereren :

• Selecteer het menu FACTURATIE en kies vervolgens de optie ABONNEMENTEN.

• Indien u een voorstelbestand reeds gegenereerd hebt, kan u het ophalen door het overeenkomstige vak aan te kruisen.
  • Indien u nog geen voorstelbestand gegenereerd hebt, kruis het vak EEN NIEUW BESTAND MET ABONNEMENTENVOORSTELLEN AANMAKEN aan.
  • Voer indien nodig een reeks klanten, een categorie en de datum in waarmee rekening dient gehouden te worden voor het genereren van de facturen.
  • Selecteer indien nodig één of meerdere abonnementendagboek(en).
  • Klik op OK om een voorstel te genereren.

WinBooks geeft de lijst van de facturen die gegenereerd zullen worden met hun belangrijkste eigenschappen.

• Selecteer de code van het verkoopdagboek voor de facturatie.
  • Wijzig eventueel de datum die op de facturen vermeld zal worden.
  • Deactiveer het vak SEL voor facturen die u wil uitsluiten.
  • Klik op de knop SLUITEN om het voorstelbestand in de wachtrij te laten zitten zonder de facturatie te starten.
  • Klik op de knop UITVOEREN om de facturen in de boekhouding op te nemen.
  • WinBooks stelt voor het scherm met de af te drukken documenten te tonen om de afdruk te kunnen starten.