Het voordeel van een abonnement is dat u terugkomende, periodieke facturen waarvan de eigenschappen op voorhand bekend zijn niet meer hoeft in te voeren.
Periodiek hoeft u enkel nog WinBooks te vragen deze facturen automatisch te genereren.

Om een abonnementsvoorstel te genereren:

1. Selecteer de menu FACTURATIE en kies vervolgens de optie ABONNEMENTEN.

2. Indien u een reeds een voorstelbestand hebt gegenereerd hebt, kunt u het ophalen door het overeenkomstige vak aan te vinken.
  3. Indien u nog geen voorstelbestand hebt gegenereerd, vink het vak EEN NIEUW BESTAND MET ABONNEMENTSVOORSTELLEN AANMAKEN aan.
  4. Voer indien nodig een reeks klanten, een categorie en de datum in waarmee rekening dient te worden gehouden voor het genereren van de facturen.
  5. Selecteer indien nodig één of meerdere abonnementendagboek(en).
  6. Klik op  om een voorstel te genereren.

WinBooks geeft de lijst van de facturen die zullen worden gegenereerd, met hun belangrijkste eigenschappen.

1. Selecteer de code van het verkoopdagboek voor de facturatie.
  2. Wijzig eventueel de datum die op de facturen zal worden vermeld.
  3. Verwijder het vinkje in het betrokken vak voor de facturen die u wil uitsluiten.
  4. Wilt u bij het genereren van de facturen dat de pdf-bestanden direct worden gegenereerd?
  5. Klik op  om het voorstelbestand in de wachtrij te laten zitten zonder de facturatie te starten.
  6. Klik op  om de facturen in de boekhouding op te nemen.
  7. Klik op  om de lijst met de voorgestelde abonnementen te bekijken.

WinBooks stelt voor het scherm met de af te drukken documenten te tonen om de afdruk te kunnen starten.