Version 1 Next »

Als de facturatiemodule geactiveerd is, krijgt u een extra tabblad te zien in de afdrukfunctie. Alle gebruikelijke handelingen blijven van toepassing : bekijken, meervoudige selectie, pdf-bestand, ...
Om de lijsten die eigen zijn aan de facturatie te genereren :

• Selecteer het menu DOSSIER en kies vervolgens de optie AFDRUKKEN of klik op het afdrukicoon in de toolbar.
  • Klik op het tabblad OVERZICHTEN FACTURATIEGEGEVENS.
  • Zoals voor de andere WinBooks lijsten selecteer de lijst die u wenst af te drukken links op het scherm en vul de voorgestelde selectie- en afdrukcriteria in het rechtergedeelte in.

De ARTIKELSTATISTIEKEN
Om de hoeveelheden en bedragen van de verkopen per artikel te bekomen :

• Selecteer de sorteervolgorde : referentie (nummer) of naam.
  • Selecteer de artikelen die op de lijst opgenomen dienen te worden : reeks nummers of namen, categorieën, verkoopdagboek, transactiedatum.
  • Kruis het vak ENKEL ARTIKELEN MET VERRICHTINGEN aan.
  • Kruis het vak VERKORTE HISTORIEK aan om een enkele regel per artikel te bekomen met het totaal van de verkopen (hoeveelheid en waarde).

De KLANTENSTATISTIEKEN
Om de hoeveelheden en bedragen van de verkopen per klant te bekomen :

• Selecteer de sorteervolgorde : referentie of naam.
  • Selecteer de klanten die op de lijst opgenomen dienen te worden : reeks referenties of namen, categorieën, verkoopdagboek, transactiedatum.
  • Kruis het vak ENKEL ARTIKELEN MET VERRICHTINGEN aan.
  • Kruis het vak VERKORTE HISTORIEK aan om een enkele regel per artikel te bekomen met het totaal van de verkopen (hoeveelheid en waarde).

Het VOORRAADOVERZICHT
Om een gesorteerde lijst van alle artikelen van het artikelbestand met hun eigenschappen te bekomen :

• Selecteer het eerste sorteercriterium in de afrollijst.
  • Maak een selectie van de artikelen op basis van dit criterium.
  • Selecteer een tweede sorteercriterium indien nodig.

Het PARAMETREERBARE ARTIKELOVERZICHT
Deze optie laat u toe een artikellijst 'op maat' te genereren. Voor het aanmaken van de lay-out gelden dezelfde principes als voor de andere parametreerbare lay-outs.

Het OVERZICHT ARTIKELCATEGORIEËN
Hiermee kan u een gesorteerde lijst van alle artikelcategorieën genereren.