De maandelijkse structuur met 'ouder' bevat meerdere structuurlijnen die naar de 'ouder'-structuurlijn refereren, om daar een totalisatie uit te voeren (zoals een titelrekening in de boekhouding).

Het aanmaken van de structuurlijnen is dezelfde als deze van het aanmaken van klassieke structuurlijnen, met als enige verschil dat we hier gebruik maken van een 'ouder'-structuurlijn.

Voorbeeld

Wij wensen de elektriciteitskosten van 2 verschillende locaties met elkaar te vergelijken, namelijk Louvain-la-Neuve en Mortsel en ze te groeperen onder een unieke structuur die 'Elektriciteitskosten' noemt.

Elke locatie is apart gedefinieerd via een eigen structuurlijn en een eigen algemene rekening in de boekhouding.

Hoe te werk gaan?

1 . Maak een structuur aan van het type 'Jaaroverzicht van een structuur'.

Vertaal de omschrijving indien nodig door op te klikken.

Klik op  om de nieuwe structuur te bewaren.

2. Voeg 1 ouder-structuurlijn 'Elektriciteitskosten LLN & Mortsel' toe via

Definieer hier geen algemene rekeningenreeks, noch ouder-structuurlijnen.

Klik op om te bewaren.

3 . Maak een 'kind'-structuurlijn aan met de naam 'Elektriciteit LLN' viavan de structuurlijnen.

Refereer in deze structuurlijn naar de zopas aangemaakte 'ouder'-structuurlijn. Definieer de algemene rekeningen die voor deze structuurlijn in aanmerking komen en voor een duidelijke weergave, maak een insprong via de knop  .

Kies bijvoorbeeld insprong 3 en klik op .

Klik opom te bewaren.

4. Maak tevens een 'kind'-structuurlijn aan met de naam 'Elektriciteit Mortsel' via van de structuurlijnen.

Refereer in deze structuurlijn naar dezelfde 'ouder'-structuurlijn. Definieer de algemene rekeningen die voor deze structuurlijn in aanmerking komen en voor een duidelijke weergave, maak een insprong via de knop .

Klik op om te bewaren.

5. Uw structuur 'Elektriciteitskosten' bevat onderstaande structuurlijnen.

Klik opom uw structuur 'Elektriciteitskosten' te bewaren.

6. Het resultaat van deze structuur zal zichtbaar zijn in het menu Beheer / Maandelijkse analyse van een structuur,

alsook in het menu Beheer / Jaaroverzicht van een structuur.

In de 'ouder'-structuurlijn 'Elektriciteitskosten LLN & Mortsel' zijn de bedragen van de onderliggende 'kind'-structuurlijnen opgeteld.