Laat ons nu uitweiden over de inhoud, die we in het hart van deze documenten kunnen raadplegen.

Wij hebben reeds vermeld dat de in kleur aangeduide gegevens, belangrijke boekhoudkundige gegevens zijn. Maar gans de inhoud van het document is herkend!

Om u te overtuigen, activeer de OCR-modus door op het corresponderende icoon in de werkbalk te klikken of door te dubbelklikken op het document totdat u volgend icoon bekomt : .

Wanneer u met uw cursor op om het even welk woord van een verwerkte factuur komt, verschijnt er automatisch een kader met daarin de herkende tekst.

Klik en het herkende veld verschijnt in het OCR-resultaatvenster.

Om meerdere woorden of lijnen te selecteren, klik, rek uw selectie uit en laat de muisknop los om het resultaat in het OCR-resultaatvenster,dat zich automatisch opent, te bekijken.

U ziet het: gans de tekst werd herkend.

U kunt tevens de herkende tekst kopiëren naar het windows klembord (clipboard) via de knop 'Kopieer / Kopieer op het klembord'.
Gebruik vervolgens een 'plakken' (paste) in een andere windows toepassing.

U kunt de herkende tekst ook kopiëren in het inboekscherm van WinBooks Accounting via de knop Kopieer / Kopieer in het WinBooks inboekscherm. Hiervoor klikt u eerst in het veld van het WinBooks inboekscherm waar u de informatie wenst te kopiëren en vervolgens selecteert u de info op de door de OCR herkende factuur (pdf) en klikt daarna op Kopieer / Kopieer in het WinBooks inboekscherm.

Zo kunt u bijvoorbeeld de tekst 'Relatiegeschenken pralines' kopiëren in het Opmerkingsveld van het WinBooks inboekscherm.

Een andere (vluggere) manier om tekst in het WinBooks inboekscherm te kopiëren bestaat erin om zoals hierboven eerst het betrokken veld in het inboekscherm van WinBooks te selecteren en dan met de rechtermuisklik op de tekst van de factuur in Virtual Invoice te klikken.

Een herkend woord of herkende tekst kan via de knop via Google worden opgezocht.