Indien u meerdere bedrijven beheert of indien u accountant bent, dient u zoveel bestanden (van het XML-type) met betrekking tot de periodieke btw-aangifte naar de btw-administratie te sturen als er behandelde dossiers zijn.

Om het versturen van de verschillende bestanden te vergemakkelijken, kunt u hen per type groeperen en hierdoor slechts een enkel gegroepeerd XML- bestand versturen.

Hoe dit doen?

Overzichten / Boekhouding /Officiële documenten / BTW-aangifte

Bereken voor elk dossier de btw-aangifte.

Maak het XML-bestand aan voor uw Intervat-aangifte, definieer het als het officiële XML-bestand en voeg het toe aan een batch.

Doe hetzelfde voor alle dossiers waarvan u de btw-aangifte wenst aan te maken.

Kies het dossier waarin u de XML-groepering van de btw-aangifte wenst te doen en kies: Overzichten / Boekhouding / Officiële documenten / Groeperen van aangiftes

Klik op de knop .

De verschillende officiële btw-aangiftes die aan de batch werden toegevoegd verschijnen in het scherm van de groepering.

Batch van aangiftes

Periode

Periode met betrekking tot de btw-groepering

Gecreëerd door
  • Mij: de ingelogde gebruiker
  • Alles: andere gebruikers die een groepering hebben gegenereerd
    • Aangegeven: BTW XML die reeds is aangegeven
    • Niet aangegeven: BTW XML die nog niet is aangegeven

Indiener

Geeft volgende informatie weer met betrekking tot:

Naam

Naam van de indiener

Adres

Volledige adres van de indiener

Telefoon

Telefoon van de indiener

E-mail

E-mail van de indiener

De informatie met betrekking tot de indiener wordt automatisch gehaald uit de Instellingen / Configuratiescherm / BTW-gegevens /tabblad Indiener. Indien deze informatie niet aanwezig is, zal WinBooks on Web u automatisch voorstellen om deze gegevens te bewaren.

Aangiftes

Dit deel van het scherm zal alle btw-aangiftes waarvoor een officieel XML werd aangemaakt bevatten en die in uw batch van aangiftes werden toegevoegd, weergeven.

Aangifte

Toevoegen van een XML-bestand met betrekking tot de btw-aangifte die niet in de batch van btw-aangiftes werd toegevoegd

Wissen van een XML-bestand uit de batch van btw-aangiftes

Wissen van alle XML bestanden uit de batch van btw-aangiftes
Intervat

Genereren van de batch met gegroepeerde btw-aangiftes in XML-formaat voor Intervat

Wanneer uw batch gevalideerd is op de Intervat-site van de btw-administratie, vergeet dan niet om de status te wijzigen in 'Aangegeven'.

Batch van aangiftes

Verander de status van de batch in 'Aangegeven'

Download de ontvangstbevestiging van het gegroepeerde XML-bestand van de btw-aangiftes

Voeg een ontvangstbevestiging toe als bijlage