De gebruiker kan zijn lay-out van aanmaningen zelf configureren op basis van een aanmaningssjabloon dat gemaakt is in Word.

Activatie van de aanmaning op basis van een lay-out in Word

Instellingen - Configuratiescherm - Module Algemene boekhouding - Instellingen aanmaningen - tabblad Opties

Vink de optie Gebruik Word model (Word-lay-out) aan.

Zodra deze optie is ingeschakeld, ontvangt u van WinBooks on Web een bericht dat u uw eigen aanmaningen in Word moet definiëren.

Klik op  om de activatie te bevestigen.

Herstart vervolgens de toepassing.

Nadat de toepassing opnieuw is ingesteld, is een nieuw tabblad 'Lay-out' beschikbaar in de instellingen voor aanmaningen. Afhankelijk van de geactiveerde talen en het aantal niveaus dat is gedefinieerd in de parameters van uw aanmaningen, biedt WinBooks on Web u een lay-out met aanmaningen in Word (Frans en Nederlands voor de 3 hierboven geïllustreerde niveaus).

Klik op  om de voorgestelde lay-out in Word op uw pc te downloaden. Nadat de lay-out is gedownload, opent u deze via Word.

De voorgestelde lay-out in Word bestaat uit een koptekst met klantidentificatiegegevens, een hoofdpagina met tekst volgens niveaus, evenals de achterstallige facturen en een voettekst met contactgegevens van uw dossier. De velden tussen {{xxx}} komen uit de database. De beschrijvingen en codes van de verschillende velden zijn toegankelijk en kunnen worden gedownload in Excel vanaf het tabblad 'Lay-out' van het venster Instellingen aanmaningen door op het icoon   te klikken.

Als de gebruiker geen van de sjablonen die door WinBooks on Web worden aangeboden, wilt gebruiken, kan hij zijn eigen lay-out van aanmaningen in Word maken en deze downloaden in het tabblad 'Lay-out' van het venster Instellingen aanmaningen, door op  te klikken.

Het gebruik van een lay-out gemaakt vanuit Word laat niet toe om voorwaardelijke formules toe te voegen, zoals bijvoorbeeld de weergave van een specifieke tekst bij het gebruik van bepaalde btw-tarieven (btw-vrijstelling, btw-medecontractant, ...)