Om de historiek van de verrichtingen van een analytische rekening te bekomen:

Open het bestand van de analytische rekeningen door in de horizontale menubalk onder Bestanden - Analytische boekhouding of in de werkbalk links te klikken op

.

1. Kies een bestaand analytisch plan in de afrollijst Analytische plannen.
  2. Selecteer de referentie van de analytische rekening waarvan u de verrichtingen wenst te visualiseren.
  3. Klik op het tabblad 'Verrichtingen' om de gemaakte boekingen te bekijken.
  • Deze historiek geeft u een lijst met al de verrichtingen waarin de geselecteerde analytische rekening in voorkomt (Marketing in het voorbeeld hieronder), of het nu gaat om facturen, creditnota's, analytische diverse posten, ... Het wordt standaard gesorteerd per dagboekcode.

De getoonde gegevens voor elke verrichting zijn de volgende:

• Dagboek: code van het dagboek van het boekstuk
  • Periode: periode van het boekstuk
  • Nummer: nummer van het boekstuk
  • Datum: datum van het boekstuk
  • Alg. Rek.: algemene rekening waarvan de analytische boeking afhangt
  • Bedrag: bedrag van de verrichting
  • Nota: nota gekoppeld aan de verrichting
  • Klanten: referentie van de klant die geassocieerd is met de verrichting
  • Leveranciers: referentie van de leverancier die geassocieerd is met de verrichting
  • Opmerking: Opmerking van de verrichting, die eveneens de opmerking is van het boekstuk waarop het betrekking heeft.
  • Analytisch: Vervolgens zult u hier een kolom per analytisch plan terugvinden. Dit laat u toe om de volledige opsplitsing van uw analytische boeking te volgen.

De acties

Hiermee kunt u inzoomen op de origineel gedetailleerde boeking

Hiermee kunt u de opmerking van de analytische boeking wijzigen

Hiermee kunt u de tabel en de geselecteerde velden exporteren in CSV- of Excel-formaat

Hiermee kunt u de tabel met verrichtingen aanpassen en de kolommen volgens uw voorkeuren rangschikken