Bij het raadplegen van de historiek van de algemene rekeningen laat de knop  toe om één of meerdere boekingen over te brengen naar een andere algemene rekening. Dit kan van pas komen om bijvoorbeeld boekingen op een wachtrekening 499000 over te brengen naar de correcte rekening, zonder steeds elk betrokken boekstuk één na één te moeten oproepen en aan te passen. Er is dus geen diverse post maar uitsluitend een verbetering in de oorspronkelijke boeking. Dit betekent natuurlijk een enorme tijdwinst.

Hoe te werk gaan?

• Raadplegen van de verrichtingen van de algemene rekeningen (CTRL F8 en vervolgens CTRL F3)
  • Nadat u de te transfereren boeking(en) geselecteerd hebt d.m.v. CTRL of SHIFT, klikt u op .
  • Een scherm met de te transfereren verrichting(en) wordt geopend.
  • Vul de algemene rekening in naar dewelke de transfer moet worden uitgevoerd (Doelrekening).

• Klik op .  Het programma voert een aantal controles uit en voert de transfer uit.

De transfer kan niet worden uitgevoerd als de doelrekening geblokkeerd is, indien het een specifieke rekening is, indien de boekingsperiode een gesloten periode betreft of indien de boeking werd aangemaakt door de facturatiemodule.