Met de plug-in 'Voorschotfactuur' kunt u voorschotfacturen genereren op basis van een offerte of een bestelling.

Het vereist de module Bestellingenbeheer (alleen beschikbaar in Enterprise- of Accountant-versie).

Eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd in het dossier, verschijnt er een nieuwe knop 'Voorschot' in de documenten:

Voer zoals gebruikelijk uw klantenbestelling in, sla uw document op en klik vervolgens op de knop . Door op deze knop te klikken, wordt een scherm geopend met de reeds gemaakte voorschotfacturen en aanbiedingen om een ​​nieuwe voorschotfactuur toe te voegen.

Specificeer het voorschotpercentage dat aan uw klant wordt gevraagd.

Bij het eerste gebruik moet het artikel worden gespecificeerd dat moet worden gebruikt voor de voorschotten en het te gebruiken facturatiedagboek.

Het is ook mogelijk om te vragen dat het te betalen bedrag van de voorschotfacturen wordt afgerond, zonder decimalen.

Klik op  om het aanmaken van de voorschotlijnen te starten wanneer u uw document omzet naar een document van een hoger niveau.

Het voorschot wordt automatisch aangemaakt in het originele document en in het document van hoger niveau (in het getoonde voorbeeld, in de bestelling en in de factuur).

De voorschotfactuur wordt automatisch aangemaakt:

U kunt de bijbehorende bestelling vinden door op de knop  te klikken.

Ga naar dit document door het te selecteren en op de knop  te klikken.

De voorschotlijnen, als de voorschotfactuur is gegenereerd, zijn beveiligd tegen eventuele wijzigingen in de bestelling.