In tegenstelling tot de actuele balansen, geeft de PERIODIEKE BALANS ALGEMENE REKENINGEN u per algemene rekening de totalen van de op deze rekening geboekte verrichtingen (debet, credit, debet-en creditsaldo), voor een bepaalde periode of voor een selectie van periodes. Zij drukt daarenboven de gecumuleerde totalen vanaf de overdrachtsperiode tot en met de geselecteerde periode, af.

Totaal van alle geselecteerde rekeningen voor de geselecteerde periodes, en subtotalen per klasse, rubriek of subrubriek.

Selectiecriteria

Rekening

Alles

U kunt alle rekeningen afdrukken, één enkele of een reeks rekeningen selecteren.

Filter

Pas een filter (=, bevat of begint met) toe op uw selectie.

Alle categorieën

U kunt de lijst beperken door enkel die rekeningen te selecteren waaraan een bepaalde categorie gekoppeld is. Selecteer in dat geval de categorie in kwestie.

Periode

Standaard worden de begin- en eindperiode van het actieve boekjaar voorgesteld. Duid de periodes aan waarop de balans betrekking heeft.

• Voorbeeld
    • Indien u van september tot september selecteert, zullen op de balans het totaal per geboekte rekening in de maand september, alsook de gecumuleerde bedragen vanaf de overdrachtsperiode tot en met de maand september opgenomen worden.

Opties

Subtotalen op ... cijfer(s)

Kies het niveau van de subtotalen aangaande de titelrekeningen dat u in aanmerking wenst te nemen in deze lijst.

Enkel de rekeningen met verrichtingen

Standaard worden enkel de algemene rekeningen waarop geboekt werd in het overzicht opgenomen. Vink dit vakje uit om ook de algemene rekeningen zonder verrichtingen op te nemen.

Met het saldo gelijk aan 0

Het overzicht vermeldt eveneens de algemene rekeningen waarvan het saldo nul is.

Lay-out beknopte afdruk

Staande afdrukstand

Verandert de presentatie van het rapport naar staande afdrukmodus.

Output

Open het overzicht na de verwerking

Opent automatisch het bestand na verwerking in het gewenste formaat.

Zonder formaat voor Excel

Deze optie is van toepassing bij het exporteren van uw overzicht naar Excel. Hierdoor wordt het overzicht zonder pdf lay-out naar Excel geëxporteerd.

Voorbeeld PDF

Voor een optimaal beheer van informatie, exporteer uw overzicht naar Excel.