De back-up van het dossier in WinBooks Classic dient te worden gedaan in een versie vanaf 6.50.620 of hoger.

De migratiezip van WinBooks Classic die nadien in WinBooks on Web kan worden binnengelezen, bestaat uit:

• een zip van het boekhouddossier
  • een zip voor de documenten die werden ingeboekt in de boekhouding (ScanDBK)
  • een zip voor de documenten die nog niet in de boekhouding werden ingeboekt (gescande documenten, herkende documenten,...) (ScanWait)
  • het signature.xml van de back-up van het dossier

Na de migratie van een WinBooks Classic dossier met Virtual Invoice in WinBooks on Web, ontvangt u een mail:

VI archieven

De gearchiveerde documenten die gelinkt zijn aan een boeking (aan- of verkoop) worden gemigreerd.

Als we in ons voorbeeld in WinBooks on Web het aankoopdagboek 'AANKP' openen en naar het eerste document gaan, dan zien we naast de periode het icoon ,dat aangeeft dat er een document aan deze boeking gelinkt is.

Als u rechts onderaan op de knop klikt, dan kunt u de factuur voor deze boeking bekijken via Virtual Invoice.

Deze factuur bevindt zich nu in het Archief van Virtual Invoice, bewaard als aankoopdocument, voor de periode januari 2016, in aankoopdagboek AANKP, waarvan het nummer 1 is en de referentie van de leverancier 2Spice.

Gescande / herkende documenten

Ook de reeds gescande en herkende (processed) documenten worden gemigreerd en zijn terug te vinden onder 'ALLES' op Mijn bureau.

Voor de louter gescande documenten is er links in het Virtual Invoice scherm niets ingevuld.

Voor de reeds herkende documenten (OCR) vanuit Virtual Invoice van het WinBooks Classic dossier daarentegen is het linker scherm van Virtual Invoice reeds ingevuld.

Deze facturen kunnen met een minimum aan extra invulwerk in de boekhouding worden geboekt zoals beschreven onder het hoofdstuk Virtual Invoice met herkenning van karakters.