Zodra deze module is geactiveerd, kunt u:

• bij het invoeren van facturen/creditnota's voor aan- en/of verkopen de nodige informatie (zoals de goederencode of het gewicht van het product) toevoegen aan de Intrastat-aangifte.
  • de Intrastat-aangifte opstellen, het op voorhand bekijken en deze indien nodig wijzigen voordat u het bestand genereert dat u naar de NBB moet sturen.

Zodra de module is geactiveerd, zijn de instellingen toegankelijk via het Configuratiescherm door op het icoon  te klikken.

Configuratie van de module

Klik in de Intrastat-banner op het icoon .

Tabblad - Standaardwaarden

Voor vereenvoudigde en volledige aangifte

Verrichtingstype

Kies met behulp van het afrolmenu uit de 9 voorstellen het gewenste type standaardverrichting.

Gewest

Kies uw gewest met behulp van het afrolmenu.

Goederenstroom (Verzending en Aankomst)
  • één stroom
  • beide stromen

Enkel voor de volledig aangifte (Jaarlijkse omzet > 25.000.000 €)

Volledige aangifte is van toepassing op

Selecteer op welke stroom uw volledige aangifte van toepassing is.

Vervoer

Specificeer de gebruikte vervoermodus

Incoterm

Specificeer de gebruikte Incoterm (internationale commerciële term, definieert wanneer de goederen overgaan van de verkoper naar de koper)

Tabblad - Aangever

Dit venster geeft per default de instellingen weer op niveau van de BTW-info van uw bedrijf.

Vul de nodige informatie zorgvuldig in zoals naam van de aangever, adres, tel, ...

Instellingen van de Instrastat-module op niveau van de boekhouddagboeken

Bepaal de boekhoudkundige dagboeken die zullen gebruikt worden in de Intrastat-module.

Vink het vakje 'Intrastat' aan in het gedeelte 'Opties' van uw boekhoudkundige dagboeken en sla uw wijzigingen op.