Na het activeren van de facturatiemodule, moet u eerst de standaardgegevens installeren. Deze operatie zal de dagboeken aanmaken die bij de facturatiemodule horen en deze elke een standaardlay-out toekennen.

Als de installatie van de standaardgegevens niet is uitgevoerd, kunt u geen enkel document inboeken.

Hoe de standaardgegevens installeren?

Klik via Instellingen - Configuratiescherm - module Facturatie, op .

Dagboeken - Verkopen

Vink de dagboeken die u wilt installeren aan, accepteer de voorgestelde code of wijs een nieuwe toe.

Dagboeken - Aankopen

Vink de dagboeken die u wilt installeren aan, accepteer de voorgestelde code of wijs een nieuwe toe.

Lay-outs

Kies de standaardlay-out die u aan uw dagboeken wilt toewijzen.

Zoals al eerder uitgelegd in de documentatie, moet u, als u bijvoorbeeld de afbeeldingen in uw artikelen en op uw documenten wilt beheren, een lay-out kiezen die afbeeldingen kan bevatten. Zorg er dus voor dat u de juiste lay-out kiest.

U kunt het achteraf nog wijzigen en u kunt ook meerdere lay-outs aan hetzelfde dagboek koppelen.

Om u bij uw keuze te begeleiden, biedt WinBooks on Web u een voorbeeld van de lay-outs via het icoon . Klik eenvoudig op dit icoon om de visual van de geselecteerde lay-out te verkrijgen.

Sommige lay-outs zijn configureerbaar, d.w.z. ze bieden de mogelijkheid voor een gevorderde gebruiker om velden, kolommen, ... toe te voegen. Ze worden geïdentificeerd door het icoon  in de configureerbare kolom van het geïllustreerde scherm hierboven.

Blader door de boomstructuur van uw harde schijf door op te klikken om een afbeeldingsbestand met uw bedrijfslogo te selecteren.

De maximaal toegestane grootte voor een logo is 100 Kb.

Ga naar de volgende stap door op   te klikken.

Klik op de knop .

De installatietijdmeter informeert u over de voortgang van het installatieproces van de standaardgegevens. Onderbreek dit proces alstublieft niet.

Klik op als de installatie is voltooid.

Herstart de applicatie door op te kikken.

De installatie van de standaardgegevens is nu voltooid, elk dagboek is geïnstalleerd en heeft de lay-out ontvangen die is geselecteerd als de standaardlay-out.

Onder Instellingen - Configuratiescherm - module Facturatie - Dagboeken, ziet u de zojuist aangemaakte dagboeken OFFERTE, FAC en CN.