Voor het aanmaken van een Excel-pagina met de analytische rekeningen (codes) die men wil importeren, is geen specifieke computerkennis vereist.

Neem het voorbeeld van een bestand met 2 analytische plannen.

Het eerste plan bevat de codes van de afdelingen van ons bedrijf.

Het tweede plan bevat de initialen van de medewerkers van ons bedrijf.

Maak eenvoudig een Excel-sheet met de analytische rekeningen (codes) die betrekking hebben op het plan waarin u ze wilt importeren.

Open de identificatiefiche van de analytische rekeningen (codes) via het menu Bestanden / Analytische boekhouding / Analytische rekeningen

en klik op Tools / Divers / Import Excel.

Blader door de boomstructuur van uw harde schijf, selecteer uw Excelbestand en sleep uw kolomkoppen naar uw identificatiefiche.

Zodra er naar de velden is verwezen, klikt u op .

Bevestig uw import door op  te klikken.

De analytische rekeningen (codes) werden geïmporteerd in het analytisch plan 'Personeel'.

Voor het importeren via Excel is de aanschaf van de module 'Import Excel' in uw licentie vereist.

Herhaal dezelfde procedure voor het analytisch plan 'Afdeling'.