Het CENTRAAL DAGBOEK drukt een samenvattende regel per dagboek en per periode af. Elke nieuwe periode begint op een nieuwe pagina.
Volgende gegevens worden per dagboek afgedrukt: dagboekcode en omschrijving, debet- en credittotaal voor de geselecteerde periode, status en het controletotaal.

Totaal per periode van alle dagboeken: debet en credit.

Selectiecriteria

Periode

Standaard worden de boekingen van de eerste periode van het boekjaar afgedrukt.  Selecteer eventuele andere begin-en einddata van een periode.

Opties

De periodes zonder documenten afdrukken

Vink eventueel dit vakje aan om periodes zonder boekingen mee op te nemen.

Lay-out beknopte afdruk

Staande afdrukstand

Verandert de presentatie van het rapport naar staande afdrukmodus.

Afdruk met omschrijving

Geeft de omschrijving van de relaties en de algemene rekeningen weer in combinatie met een staande afdruk.

Output

Open het overzicht na de verwerking

Opent automatisch het bestand na verwerking in het gewenste formaat.

Zonder formaat voor Excel

Deze optie is van toepassing bij het exporteren van uw overzicht naar Excel. Hierdoor wordt het overzicht zonder pdf lay-out naar Excel geëxporteerd.

De boeken en dagboeken worden genummerd en dienen door de griffier van de Rechtbank van Koophandel gefiatteerd en geparafeerd te worden (K.B. van 12 september 1983, art. 5). Wat de bedrijven die hulp- of gespecialiseerde dagboeken gebruiken, betreft, geldt de fiatterings- en paraafverplichting enkel voor het 'centraalboek' waarin, minstens maandelijks (minstens driemaandelijks in geval van de in artikel 5 bedoelde bedrijven), een samenvattingsboeking ingeschreven wordt voor de mutaties die tijdens de periode in de hulp- of gespecialiseerde dagboeken geboekt zijn.

Controletotalen worden vermeld tijdens het afdrukken van de dagboeken en van het centraal dagboek. De herberekening van de controletotalen tijdens het afdrukken van het unieke centrale dagboek laat toe, t.o.v. de vorige versies, te bevestigen dat er later geen wijzigingen werden aangebracht (hetzij via WinBooks on Web, hetzij via een extern programma, hetzij via het kopiëren van oude bestanden, ...).

Voorbeeld PDF

Voor een optimaal beheer van informatie, exporteer uw overzicht naar Excel.