Deze optie zorgt ervoor dat extra velden, met hun eigen kenmerken en plaats in het scherm van de identificatiefiches van klanten, leveranciers en algemene rekeningen, kunnen worden aangemaakt.
Een manier zoals een andere van WinBooks on Web om aan uw behoeften te kunnen voldoen.

Deze bijkomende velden of 'vrije' velden zijn volledig in te stellen (karaktertype, lengte, type veld, ...).

Klik vanuit de identificatiefiche van de klant, leverancier of algemene rekening, op het icoon  om toegang te bekomen tot de instellingen van deze velden.

Het getoonde scherm geeft de reeds gepersonaliseerde velden weer.

Op dit niveau kunt u een nieuw vrij veld toevoegen, aanpassen of wissen.

Een vrij veld invoeren

Door op  te klikken, kunt u een nieuw vrij veld aanmaken.

Een assistent leidt u doorheen de ganse aanmaakprocedure.

Type veld

De afrolmenu laat u toe een type veld te kiezen dat u wenst aan te maken.

• Tekstveld: de gebruiker heeft toegang tot een veld waarvan de inhoud vrij in te vullen is.
  • Aanvinkvakje: de gebruiker vinkt een vak aan om de optie al dan niet te activeren (logisch veld).
  • Keuzerondje: de gebruiker kiest één van de getoonde opties. Hij moet de optie aanduiden die past.
  • Afrolmenu: zoals bij het keuzerondje, moet de gebruiker één van de voorgestelde opties kiezen, maar hier onder de vorm van een afrolmenu.
  • Bedrag: de gebruiker vult een bedrag in.
  • Andere velden: de andere velden zijn tabellen die reeds gedefinieerd zijn in WinBooks on Web. Zo kunt u bijvoorbeeld het veld leverancier aan de klantenfiche toevoegen om de leveranciersreferentie te tonen die aan deze klant zou gelinkt zijn.

De weergave van de velden Breedte, Waarden en Preview, veranderen in functie van het type veld dat u kiest.

Titel

Vul de weer te geven naam in van het veld dat u toevoegt. Indien u werkt met alternatieve of meerdere talen, moet u ook de benaming in de verschillende talen invullen.

Naam veld

Vul de naam in van het veld dat in de fiche zal worden toegevoegd. Deze informatie zal puur technisch gebruikt worden bij verschillende behandelingen van de gegevens van de fiche.

Breedte

Definieer de breedte van het veld. Deze breedte wordt uitgedrukt in pixels.
Deze informatie zal niet gebruikt worden voor de veldtypes Keuzerondje of Aanvinkvakje.

Waarden

Indien u gekozen hebt om velden van het veldtype Keuzerondje of Afrolmenu aan te maken, moet u de verschillende keuzemogelijkheden (een tabel), die aan de gebruiker worden voorgesteld, invullen.
Vervang de velden value1 ...2 door de verschillende waarden die u wenst voor te stellen. Er is geen limiet op het aantal waarden.

Preview

Toont u de velden zoals ze in de identificatiefiche gepresenteerd zullen worden.

Druk vervolgens op  om naar het volgende scherm te gaan.

Hier moet u de plaats en de modus specificeren.

Plaats

Kies de plaats waar dit gepersonaliseerd veld moet worden weergegeven (in het gedeelte Bedrijf, Standaardwaarden; in het tabblad Contactpersoon, Adres of Voorwaarden) of creëer een nieuw tabblad.

Modus

Positioneer het veld in het tabblad. D.w.z. plaats dit veld rechts (en eventueel aangrenzend) of onderaan in het scherm.

Beëindig het aanmaken door op  te klikken en bewaar de aanpassingen door op  te klikken.

In ons voorbeeld werd het veld 'Contract' toegevoegd onder de Standaardwaarden, met als mogelijke keuzewaarden: Jaarlijks, driemaandelijks of maandelijks.