Als voorbeeld nemen we het aanmaken van een klantenrekening. De procedure is dezelfde voor alle andere rekeningtypes.

Om een rekening aan te maken

Het toevoegen van een nieuwe rekening kan zowel in de LIJST als in de FICHE geschieden.

1. Ga naar het tabblad waarin u een rekening wenst toe te voegen.
  2. Klik op  of op de betrokken sneltoetsen om een nieuwe rekeningfiche toe te voegen.
  3. Vul minstens de verplichte gegevens in om de rekening te kunnen bewaren: de referentie van de klant en de bedrijfsnaam (of de omschrijving van de algemene rekening).
  4. Bewaar uw gegevens.

Om een rekening te wijzigen

Als de basisgegevens van een rekening veranderen, moet u zijn fiche wijzigen.

De referentie kan niet meer gewijzigd worden zodra de gegevens bewaard zijn.

Alleen de licentiebeheerder kan de referentie wijzigen door op  te klikken. Voor deze actie is de introductie van de beheerderscode van uw licentie vereist.

1. Zoek de te wijzigen rekening.
  2. Voer uw wijzigingen in.
  3. Bewaar uw gegevens.

Om een rekening te wissen

Als u een rekening niet meer nodig hebt of als u een rekening onder een verkeerde referentie hebt bewaard, hebt u de mogelijkheid om de rekening te verwijderen.

Enkel de rekeningen waarop niet werd geboekt, kunnen worden verwijderd.

Het wissen van een rekening kan zowel in de LIJST als in de FICHE geschieden.

1. Kies de te verwijderen rekening en druk op  .
  2. Bevestig deze verwijdering.

Om meerdere rekeningen gelijktijdig te wissen: hou de CTRL-toets ingedrukt en klik op de te wissen rekeningen. Klik op  om te eindigen.

Het verwijderen van een rekening is onomkeerbaar.