De CENTRALISERENDE DAGBOEKEN geven u een samenvatting van elk van de geselecteerde dagboeken voor de geselecteerde periodes. Elk nieuw dagboek en elke nieuwe periode beginnen op een nieuwe pagina. De afdruk volgt de alfabetische volgorde van de geselecteerde dagboekcodes.
Volgende gegevens worden per geboekte rekening afgedrukt: rekeningnummer en omschrijving, debet- en credittotaal per periode.

Totaal per dagboek en per periode: debet en credit.

Selectiecriteria

Dagboeken

Alles

U kunt alle dagboeken afdrukken of er één selecteren.

Periode

Standaard wordt de openingsperiode van het huidige boekjaar voorgesteld. Selecteer eventuele andere begin-en einddata van een periode.

Opties

De periodes zonder documenten afdrukken

Vink eventueel dit vakje aan om periodes zonder boekingen mee op te nemen.

Lay-out beknopte afdruk

Staande afdrukstand

Verandert de presentatie van het rapport naar staande afdrukmodus.

Afdruk met omschrijving

Geeft de omschrijving van de relaties en de algemene rekeningen weer in combinatie met een staande afdruk.

Output

Open het overzicht na de verwerking

Opent automatisch het bestand na verwerking in het gewenste formaat.

Zonder formaat voor Excel

Deze optie is van toepassing bij het exporteren van uw overzicht naar Excel. Hierdoor wordt het overzicht zonder pdf lay-out naar Excel geëxporteerd.

Controletotalen worden vermeld tijdens het afdrukken van de dagboeken en van het centraal dagboek. De herberekening van de controletotalen tijdens het afdrukken van het unieke centraal dagboek laat toe, t.o.v. de vorige versies, te bevestigen dat er later geen wijzigingen werden aangebracht (hetzij via WinBooks on Web, hetzij via een extern programma, hetzij via het kopiëren van oude bestanden, ...).

Voorbeeld PDF

Voor een optimaal beheer van informatie, exporteer uw overzicht naar Excel.