De functie back-up is toegankelijk via het menu Tools/Database & Bestanden/Back-up.

Het nemen van een back-up is noodzakelijk in een boekhoudsoftware. Het werken in een 'cloud'-omgeving stelt de gebruiker niet vrij om regelmatig een back-up te maken van zijn boekhoudgegevens. Het kan inderdaad handig zijn om een back-up bij de hand te hebben ingeval u uw boekhoudsituatie op een gegeven moment zou moet herstellen.

Back-up

Het IT-team van WinBooks maakt dagelijks een back-up van de databases van WinBooks on Web. De gemaakte back-ups worden 7 dagen bewaard, daarna 1 back-up / week over een periode van 1 maand. Wij vestigen uw aandacht op het feit dat de back-ups gemaakt door onze IT-afdeling u niet vrijstellen van het maken van uw eigen back-ups. In het geval van een verzoek om gegevens te herstellen, zal WinBooks u administratiekosten aanrekenen.

WinBooks on Web biedt u de mogelijkheid om het back-upbestand van uw boekhouddossier te downladen.

Onderwerp

Vul hier de naam van uw back-up in.

Delen van het geüploade bestand

Privé

De back-up van het dossier zal enkel zichtbaar zijn door de gebruiker die de back-up heeft gemaakt.

Licentie

De back-up van het dossier zal zichtbaar zijn voor alle gebruikers van de licentie.

Gebruiker

De back-up van het dossier zal gedeeld kunnen worden met de geselecteerde gebruiker.

Opmerking (niet verplicht)

Vul hier eventueel een opmerking in.

Veiligheid

Wachtwoord

Link uw back-up eventueel met een wachtwoord.

Dit wachtwoord is hoodlettergevoelig (case sensitive) en zal gevraagd worden tijdens het uitvoeren van de restore (het herstellen) van uw back-up.

Bevestig het wachtwoord

Bevestig het zonet ingevuld wachtwoord.

Back-up voor e-audit

Deze back-up is exclusief voorbehouden voor de Administratie die erom vraagt.

Het bevat enkel de boekhoudkundige boekingen en de rekeningen met verrichtingen voor het geselecteerde boekjaar.

Andere informatie zoals rekeningen zonder verrichtingen voor het geselecteerde boekjaar, memo's, analytische informatie, ... maken geen deel uit van deze back-up.

Anonimiseer de back-up

Als onderdeel van de GDPR-regelgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) heeft WinBooks een anonieme back-up opgezet om persoonlijke informatie te verbergen bij het maken van een back-up. Selecteer de informatie in die u wilt verbergen (Alles of bepaalde selecties).

Bestandopties

Dossierbestanden

Bewaring van het boekhouddossier

Facturatiebestanden (pdf facturen)

Bewaring van de facturen in pdf-formaat

Bestanden van Virtual Invoice (elektronische en gescande facturen)

Bewaring van elektronische en gescande facturen

Downloadopties

Download automatisch de dossierbestanden na het aanmaken van de back-up

Vink deze optie aan indien u uw back-up op uw pc wenst te downloaden.

Selecteer manueel de te downloaden bestanden na het aanmaken van de back-up

Wanneer u deze optie aanvinkt, dan zal er een extra scherm geopend worden waar u de bestanden kunt selecteren/deselecteren die u op uw pc wenst te downloaden.

Houd er rekening mee dat tijdens bepaalde versiewijzigingen nieuwe tabellen kunnen zijn toegevoegd aan de SQL-database van WinBooks on Web. Deze mogelijke toevoeging van tabellen sluit elke terugdraaiing naar een eerdere versie van WinBooks on Web uit