De Analytische historiek per periode of het Periodiek Analytisch Grootboek geeft de detail van de verrichtingen geboekt op de analytische rekeningen en dit voor een periode of een selectie van periodes.

Selectiecriteria

Analytische plannen

Alles

Selecteer alle analytische plannen of het analytisch plan voor dewelke u de historiek wenst.

Analytische rekeningen

Alles

U kunt alle analytische rekeningen van het geselecteerde plan afdrukken, of wanneer u een specifiek analytisch plan gekozen hebt, slechts één ervan of een reeks van rekeningen.

Filter

Wanneer u een specifiek analytisch plan gekozen hebt, kunt u uw analytische rekeningen filteren.

Volgende operatoren zijn dan beschikbaar in de afrolmenu:

• = (gelijk aan)
  • bevat
  • beginnend met
Alle categorieën

U kunt de lijst beperken door enkel die rekeningen te selecteren waaraan een bepaalde categorie gekoppeld is. Selecteer in dat geval de categorie in kwestie.

Algemene rekeningen

Om de selectie te verfijnen kunt u kiezen om de historiek af te drukken voor analytische boekingen die gekoppeld zijn aan alle algemene rekeningen, een welbepaalde algemene rekening of een reeks van algemene rekeningen.

Periode

De Analytische historiek per periode kan worden afgedrukt voor een bepaalde periode of voor een selectie van periodes.

De interval van de periodes kan zich spreiden over meerdere boekjaren. Dit is zeer handig voor diegenen die 'verschoven' boekjaren hebben en die hun analytische gegevens wensen te analyseren t.o.v. het kalenderjaar.

Opties

Sorteer analytische rekeningen op
  • Referentie
  • Naam
Subtotalen op X cijfer(s)
  • Per periode
  • Per analytische rekening
Met velden Hoeveelheid en/of Datum

Indien u een analytisch plan van het type hoeveelheid of van het type datum gedefinieerd hebt, kunt u één van deze twee plannen selecteren.

Een blad per referentie

Vink dit vakje aan indien u een bladsprong wenst na de historiek van elke analytische referentie.

Enkel de rekeningen met verrichtingen

Standaard geeft de lijst enkel rekeningen met verrichtingen weer.
Vink dit vakje uit om ook de rekeningen zonder verrichtingen te beschouwen.

Met detail van overdracht van het vorige boekjaar

Deze optie stelt u in staat het saldo van de analytische rekeningen van het vorige boekjaar over te dragen en is afhankelijk van de algemene configuratie van de analytische module (al dan niet het beheer van analytische afsluitingen).

Output

Open het overzicht na de verwerking

Het overzicht zal automatisch worden geopend in het door u gekozen formaat (Excel of PDF).

Zonder formaat voor Excel

Deze optie is van toepassing bij het exporteren van uw overzicht naar Excel. Hierdoor wordt het overzicht zonder pdf lay-out naar Excel geëxporteerd.

Voorbeeld