Analytische boekingen invoeren tijdens het inboeken van documenten:

WinBooks on Web kan zo ingesteld worden dat het venster voor de analytische uitsplitsing tijdens het inboeken geopend wordt. In dit geval, en mits er minstens één bedrag geboekt is op een als analytisch gemarkeerde algemene rekening, wordt het venster voor de analytische uitsplitsing automatisch geopend bij het bewaren van het document.
De analytische plannen verschijnen als kolomtitels. De geboekte bedragen kunnen op één enkele of op meerdere analytische plannen uitgesplitst worden of op een combinatie van deze.

Selecteer in de betrokken kolommen, met behulp van , de waarden van de te bewaren analytische plannen.

Bevestig de uitsplitsing door op de knop  te klikken.

Elk plan vertegenwoordigt een analyse op zich. Het is dus aangeraden het totaal bedrag voor elk plan analytisch uit te splitsen om de bedragen te laten aansluiten met die van de algemene boekhouding.

In het hierboven geïllustreerde voorbeeld is er slechts één analytisch plan (AFDELING) omdat de rekeningen van klasse 61 slechts aan dit analytisch plan gekoppeld zijn.

In dit verband is het nuttig om voor elk plan een analytische rekening van het type wachtrekening te definiëren om bedragen die aan geen andere analytische rekening toegewezen kunnen worden, toch te kunnen boeken. Deze werkwijze laat u toe om systematisch het totaal geboekte bedrag analytisch uit te splitsen en aldus te laten aansluiten met de op de algemene rekening geboekte bedragen. De Analytische controlelijst geeft in dit geval enkel de documenten weer waarvoor u iets vergeten bent of zich vergist hebt tijdens het boeken.

De bewaarde opsplitsing kan getoond en verbeterd worden door het boekstuk te raadplegen en te klikken op  in het raadpleegscherm.

Indien u een algemene rekening of een bedrag wijzigt, zal het analytische scherm automatisch geopend worden, zodat u de nieuwe analytische boekingen kunt bewaren.

De acties

Document

Om alle analytische toewijzingen van het document op te slaan

Om alle analytische toewijzingen uit het document te wissen

Om het inboekscherm te verlaten zonder uw wijzigingen op te slaan

Regel

Om een regel toe te voegen

Om een regel te wissen

Om de volledige analytische uitsplitsing te wissen

Als u geboekt hebt op een samengestelde analytische verdeelsleutel, om direct het resultaat van de analytische uitsplitsing weer te geven.

Kolom

Om de waarde die in de kolom (of in alle kolommen) is ingevoerd te kopiëren naar alle voorgaande velden van dezelfde kolom (of van alle kolommen)

Om de waarde die in de kolom (of in alle kolommen) is ingevoerd te kopiëren naar alle volgende velden van dezelfde kolom (of van alle kolommen)

Om de waarde te verwijderen die is ingevoerd in de kolom (of in alle kolommen) in alle voorgaande velden van dezelfde kolom (of van alle kolommen)

Om de waarde te verwijderen die is ingevoerd in de kolom (of in alle kolommen) in alle volgende velden van dezelfde kolom (of van alle kolommen)

Tabel

Verplaats één record omhoog in de tabel

Verplaats één record omlaag in de tabel

Exporteer de inhoud van de tabel in CSV- of Excel-formaat