De module Office API (Application Program Interface) van WinBooks maakt de integratie met de spreadsheet Excel van Microsoft Office mogelijk.
Deze module bestaat in twee versies: Office Api light Office API full. Met Office API light kan u de inhoud van een WinBooks lijst naar een Excel werkblad exporteren. Met Office API full kan u bovendien selecteren welke WinBooks gegevens u in Excel wenst te recupereren (keuze van de bestanden, van de velden in het bestand, van de voor de export uit te voeren handelingen, ...).