Met de module Office API full kan u - naast de door de module Office API light geboden mogelijkheden - een selectie maken van de in Excel te recupereren WinBooks gegevens.
Na de installatie van de module Office API full krijgt u een extra menu in Excel, nl. het menu WinBooks.
Vanaf dat ogenblik kunnen de WinBooks dossiers vanuit Excel geopend of gesloten worden. Zodra u een dossier geopend hebt, kan u het bestand alsook de velden van dit bestand kiezen die u in het werkblad wenst te recupereren.
Nieuwe functies, m.b.t. de WinBooks waarden, zijn aan de lijst van de Excel functies toegevoegd en kunnen zoals elke andere functie in werkbladen gebruikt worden.