Wanneer u WinBooks aanschaft of wanneer er een nieuwe hoofdrelease dient te worden geïnstalleerd, ontvangt u een document met de nodige gegevens. Dit document, "Voucher" genoemd, bevat uw identificatiegegevens alsook een installatiecode en een modulecode.

Deze gegevens dienen geregistreerd te worden om u toegang tot de toepassing te verschaffen.

Voor de Business en de Entreprises licenties dient het registreren van deze gegevens  per dossier uitgevoerd te worden via de algemene parameters van het dossier. Voor de Fiduciaire licentie daarentegen gebeurt het registreren via het menu 'Onderhoud'

Versie : Algemene boekhouding Mono-dossier  (Enterprise of Business)

U start WinBooks op. Bij het openen van het dossier geeft WinBooks dit bericht :

Het volstaat te klikken op ok en naar de menu Dossier - Parameters - Algemeen te gaan.

Vervolledig de volledige naam, de Installatiecode en de modulecode a.d.h.v. de 'Voucher'. Die gegevens dienen exact overgenomen te worden.

Indien u de modulecode niet wenst over te typen, kan u simpelweg de op de Voucher aangeduide modules aanvinken nadat u op   hebt geklikt

Het veldje Datum dient enkel ingevuld te worden als het om een voorlopige Voucher gaat waarop een geldigheidsdatum vermeld staat.

Wijzig de installatiecode en eventueel de code van de modules in functie van uw nieuwe identificatiefiche. Controleer niettemin de volledige naam. Elk karakter is van belang. Deze operatie herhaalt u voor elk dossier.

Bewaarde informatie per dossier vindt u in het bestand NaamvhDossier_param.dbf

Fiduciaire versie

Door het opstarten van WinBooks, verschijnt :

Het volstaat te klikken op ok en naar het menu  Dossier-Onderhoud-Winbooks registreren te gaan.

ervolledig de volledige naam, de Installatiecode en de modulecode a.d.h.v. de 'Voucher'. Die gegevens dienen exact overgenomen te worden.

Indien u de modulecode niet wenst over te typen, kan u simpelweg de op de Voucher aangeduide modules aanvinken nadat u op   hebt geklikt

Het veldje Datum dient enkel ingevuld te worden als het om een voorlopige Voucher gaat waarop een geldigheidsdatum vermeld staat.

Wijzig de installatiecode en eventueel de code van de modules in functie van uw nieuwe identificatiefiche. Controleer niettemin de volledige naam. Elk karakter is van belang Deze operatie herhaalt u op elke machine waarop WinBooks geïnstalleerd is.

Bewaarde informatie per machine vindt u in het bestand winbooks.ini