• We onderscheiden drie rekeningtypes : de klantrekening, de leveranciersrekening en de algemene rekeningen. Als de drie rekeningtypes geselecteerd kunnen worden, bij het invoeren van een rekeninguittreksel bv., worden die van elkaar onderscheiden door de letters K (de klantrekening), L (de leveranciersrekening) en A (de algemene rekeningen).
  • Een rekening wordt door een unieke referentie geïdentificeerd. Het formaat van de referentie werd bij het aanmaken van het dossier bepaald.
  • Verschillende toegangsmogelijkheden in functie van uw gewoontes (muis, toetsenbord) en op ieder ogenblik (boeken, selecties) zonder de geactiveerde functie te moeten verlaten.
  • Toegang via het menu BESTAND.
  • Toegang via de knoppenbalk :    voor de algemene rekeningen    voor de klanten en   voor de leveranciers.
  • Toegang via de functietoetsen : F8 voor de algemene rekeningen, F6 voor de klanten en F7 voor de leveranciers.
  • De presentatie van de schermen is identiek en volgt volgende logica :
  • Selectie van de rekening in de informatiebalk.
  • Activeren van een tabblad (FICHE, LIJST, BOEKINGEN, TOTALEN) in functie van de informatie die u nodig hebt.
  • Selectie van een commando m.b.t. het getoonde tabblad, afhankelijk van de uit te voeren actie (MATCHEN in het tabblad BOEKINGEN bv.).