1. Selecteer de menu BESTAND – TABELLEN - FORFAITAIRE

2. Dit is de tabel met de koppeling (correlatie) tussen de algemene rekeningen en de codes van de forfaits die moeten worden uitgesplitst. Hier kunt u de parameters vervolledigen. In het grijs, zijn de waarden die niet moeten gecodeerd worden. Voor elke code, moet u de algemene rekening en/of het bedrag en/of de coëfficiënt aanduiden. (Aan het einde van deze documentatie vindt u de tabellen per forfait type met een voorbeeld).

Deze forfaitaire tabel is een link tussen het administratief document en de aankopen (aankoopfacturen). Via deze forfaitaire tabel koppelt u de nummers van de rubrieken van het administratief document aan de algemene rekeningen m.b.t de aankopen die u in uw dossier beheert.

Voorbeeld

Het aantal zakken bloem dat wordt uitgevoerd tijdens de verslagperiode in een normale bakkerij :
• Rubriek van het berekeningsblad voor de bakkers : A
• Algemene aankooprekening in het dossier (voorbeeld) : 604005
Op basis van deze forfaitaire tabel, zal het programma in de aankoopfacturen zoeken naar het aantal geboekte facturen op de rekening 604005 en de gevonden bedragen afdrukken onder de juiste rubriek op het berekeningsblad.

Het programma voert ook de vaste bedragen en de coëfficiënten in, indien nodig. Deze bedragen zijn specifiek voor elke rubriek van elk werkblad. Ze zijn gedetailleerd in de volgende pagina's.

Bij het instellen van een forfaitaire tabel, is het belangrijk dat u een administratief werkblad bij de hand hebt om over alle informatie te beschikken.