Overzicht van de BTW documenten

Het overzicht van de BTW documenten bevindt zich in de menu onder Operaties.

Dit overzicht geeft enerzijds de lijst van de facturen weer die nog niet volledig of slechts gedeeltelijk werden toegewezen aan een BTW-aangifte en anderzijds, de lijst met de reeds aan de BTW-aangifte toegewezen facturen van een periode.

U hebt dus de mogelijkheid een aangifteperiode aan een factuur toe te kennen die er geen of nog geen heeft, de aangifteperiode te verwijderen teneinde deze toe te wijzen aan een andere periode.

Wanneer u van deze tool gebruik wenst te maken, kies de lijst die u wenst, evenals de intervalperiode.

De "Tot" periode is zeer belangrijk, want de facturen die u in dit scherm selecteert zullen worden toegewezen aan deze periode.

Klik vervolgens op .

Lijst met de nog niet toegewezen facturen

De lijst met facturen met gedeeltelijke aangiftes of in afwachting van een aangifteperiode wordt weergegeven.

U vindt er onder andere het Totaal bedrag van de factuur en het Bedrag in afwachting van de aangifte.

Selecteer de factuur(facturen) die u wenst aan te geven in de periode die u in het vorige scherm geselecteerd hebt.

Wanneer u een factuur selecteert, dan worden de kolommen Periode en Bedrag aan de rechterzijde automatisch ingevuld.

De Periode bevat de periode vanuit het eerste selectiescherm en het Bedrag bevat het Bedrag in afwachting.

U kunt, indien nodig het bedrag van de aangifte wijzigen. In dat geval, zal het Bedrag in afwachting het verschil weergeven tussen de aangegeven bedragen hier of eventueel in andere aangiftes en het totaal van de factuur.

Klik op  als u klaar bent.

Indien u facturen in vreemde valuta hebt, dan zal het Bedrag in valuta moeten worden ingevuld.

BTW/Betaling

Wanneer de aangifteperiode afhangt van de betaling of van de inning van een factuur, kunt u gebruik maken van de knop .

Wanneer u op  klikt, bekomt u een boodschap.  Deze boodschap geeft u aan welke de aangifteperiode is die in aanmerking zal worden genomen in het voorstel van de toewijzingen.

Indien u dit aanvaardt, zal WinBooks voor alle weerhouden facturen uit dit scherm zoeken of één of meerdere betalingen of inningen, gedeeltelijk of volledig, met deze facturen werden gematched.

WinBooks zal het bedrag van de betaling(en) in de kolom Bedrag Aangifte weergeven.

In dit voorbeeld werd de factuur in zijn geheel reeds betaald.

Indien deze factuur slechts gedeeltelijk zou zijn betaald, dan zou het bedrag van de gedeeltelijke betaling worden weergegeven.

Lijst met de reeds aan de BTW-aangifte toegewezen facturen

De lijst met de facturen die reeds aan een aangifteperiode werden toegewezen worden hier weergegeven.

Vanuit dit scherm kan u een factuur die niet in deze periode zou moet worden aangegeven deselecteren.

Na het deselecteren worden de kolommen Periode en Bedrag Aangifte leeg gemaakt.

Klik op  als u klaar bent.