De fiche van de overname moet ingevuld worden wanneer u nieuwe investeringsfiches aanmaakt waarvoor er reeds afschrijvingen werden berekend.

Dit zal dus meestal het geval zijn wanneer u met de module Afschrijvingen van WinBooks start en wanneer de afschrijvingen manueel of in een ander programma werden berekend.

Dit scherm wordt automatisch voorgesteld in twee gevallen:

• Indien de begindatum van de afschrijving die in de basisfiche werd ingevuld, het actieve boekjaar voorafgaat.
  • Of indien u in de investeringsfiche op de knop  klikt , voor zover deze knop actief is.

Duid het totaalbedrag van de reeds geboekte afschrijvingen in alsook de datum van de laatste berekening.

Indien er een herwaarderingsmeerwaarde werd geboekt, dient u deze eveneens aan te duiden alsook de bijhorende geboekte afschrijvingen en de datum van de boekingen.

De restwaarde die zo berekend wordt, dient overeen te stemmen met de boekwaarde van het goed op het tijdstip waarop u met de module beheer van de vaste activa van start gaat. Klik op  om de overnamegegevens te bewaren.

De datum van de overname (datum van de laatst geboekte afschrijving) dient absoluut overeen te stemmen met de laatste dag van het boekjaar dat voorafgaat aan het boekjaar waarin u met de module Beheer van de vaste activa van start bent gegaan.

Indien u bijvoorbeeld vanaf 1 januari 2013 uw investeringen met WinBooks wenst te beheren, dient u de overnamegegevens op 31/12/2012 aan te duiden.