Het bijwerken of opschonen van de berekende waarden in een werkboek of een werkblad gebeurt in functie van de in Excel gedefinieerde parameters: ofwel automatisch zodra een gegeven gewijzigd wordt ofwel op aanvraag.
Om de parameters in Excel te wijzigen:

• Selecteer OPTIES in het menu TOOLS van Excel.
  • Klik op het tabblad CALCULATION.
  • Kruis het vak MANUAL aan indien u in een zelfde werkboek of een zelfde werkblad gegevens wilt verzamelen afkomstig uit verschillende dossiers of afkomstig uit hetzelfde dossier maar uit verschillende boekjaren.

• Indien u voor een berekening op aanvraag gekozen hebt, zullen de berekende waarden in een werkblad niet onmiddellijk gewijzigd worden indien u het actieve dossier sluit om een ander te openen bv.
  • Om het resultaat van nieuwe gegevens te bekomen, dient u de optie BEREKENEN van het WINBOOKS menu in Excel te gebruiken.

De berekende waarden opschonen

• Wijs indien nodig een groep cellen of een werkblad aan.
  • Selecteer de optie BEREKENEN in het WINBOOKS menu van Excel.

• Klik op DE SELECTIE, op het ACTIEVE WERKBLAD of op ALLE WERKBLADEN afhankelijk van de bij te werken gegevens.
  • Excel geeft - voor de gemaakte keuze - het resultaat van de berekeningen voor het op dat moment actieve dossier.